“Novak je na oproštajnoj turneji od tenisa”: Zabrinjavajući potezi Đokovića, nikad ovo nije uradio

Region

Novak Đoković odlučio da do kraja kalendarske godine igra samo jedan “pravi” turnir, ostalo su egzibicije.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je apsolutno sve što se može osvojiti i trenutno je, bar kako kažu to njegovi navijači na društvenim mrežama – na “aktivnoj oproštajnoj turneji”. To znači da Đoković i dalje želi da igra, ali samo grend slemove, dok njegova motivacija nije na najvišem nivou i zato se trudi da igra što više različitijih turnira i upozna druge kulture, podeli radost sa publikom širom sveta…

Otud i odluka da plan za kraj 2024. godine bude potpuno drugačiji nego do sada. Tako je Đoković ove nedelje potpuno iznenada igrao u Bugarskoj na egzibiciji svog prijatelja Grigora Dimitrova, a potom je najavio da je njegov raspored prilično prazan i da ne namerava da ga “popuni”.

“Prvi put u karijeri nemam dugoročne planove. Živim u trenutku i videćemo šta će se desiti. Igram sa Grigorom u Sofiji, pa u Kini, a zatim egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji. Posle toga, ne znam. Videćemo i proceniti”, poručio je i zabrinuo Novak Đoković.

“Za mene je vreme sa porodicom važno, želim da budem sa ženom i decom, da učestvujem u njihovim životima što nisam već mogao u godinama iza nas”, dodao je Đoković šta njemu u ovom trenutku najviše fali, poručivši da uopšte nije opterećen time da li će izboriti nastup na završnom mastersu u Torinu. Jednostavno, u svojoj glavi je sada prioritete posložio na drugačiji način i to znači da se polako približava kraj.

Dakle, Novaku predstoji masters u Šangaju od 2. do 13. oktobra (osvojio ga četiri puta i nije igrao već pet godina), a zatim od 17. do 19. igra u Saudijskoj Arabiji sa još petoricom velikih igrača: Alkarazom, Nadalom, Runeom, Sinerom i Medvedevim.

Za sada nema najava da će učestvovati u Parizu od 28. oktobra i bez tog turnira teško da ćemo ga videti u Torinu.

Možda je tako i bolje, imaće sasvim dovoljno vremena da se odmori do početka Australijan opena na kome bi mogao da cilja svoj 25. grend slem, čime bi apsolutno “zapečatio” sve rekorde u tenisu. Posle toga teško da će imati motivaciju, koliko god da se ipak trudio. mondo.rs