Ovo je majka naše zlatne Angeline: Bila je uspešna u sportu, sada je u petoj deceniji i izgleda ozbiljno dobro

Region

Srpska skakačica uvis Angelina Topić preskočila je u finalu 1,91 metar i osvojila zlatnu medalju na juniorskom Svetskom prvenstvu u ateltici i donela još jednu veliku radost Srbiji.

Ona je talenat za sport nasledila upravo od roditelja koji su takođe bili veoma uspešni atletičari.

I dok se o uspesima Dragutina Topića sve zna, malo ko zna da je i majka Angeline Topiuć, Biljana svojevremeno bila troskokašica i to veoma uspešna.

Ona je učestvovala na Svetskom prvenstvu u dvorani 2008, kao i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Na Olimpijskim igrama 2008. je preskočila 14,14 metara, a samo četiri centimetra su je delila od finala.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. je ostvarila rezultat od 13,66 metara i završila takmičenje u grupi, zauzevši 25. mesto.

Na Svetskom prvenstvu u atletici 2009. u Berlinu plasirala se u finale u kome je postavila novi državni rekord od 14,52 metara. Taj rezultat joj je bio dovoljan za četvrto mesto, dok joj je za bronzu falilo šest centimetara.

Inače, pre nekoliko godina Dragutin i Biljana su govorili o roditeljstvu i vaspitanju uspešne naslednice Angeline.

– Definitivno važim za strožu i verovatno je tako, rekla je Biljana, a onda se Dragutin nadovezao:

– Nismo toliko strogi, zahtevniji smo u priči nego na delima, ali Angelina uvek istera svoje na kraju. Trudimo se da je saslušamo i da napravimo neki kompromis, ali pre svega da joj ličnim ponašanjem damo dobar primer.

(Telegraf.rs)