Kršćanski par posvojio petero braće i sestara koji su godinama bili razdvojeni

Zanimljivosti

Petero braće i sestara, koje je nekoć razdvojio sustav udomiteljstva, pronašli su dom pun ljubavi s Jaredom i Kaylom Moffitt u Charlotteu, Sjeverna Karolina.

Bog često koristi obične ljude da čine nevjerojatne stvari. Putovanje obitelji Moffitt podsjeća nas da ljubav i vjera mogu nadvladati i najteže izazove. Njihova priča pokazuje kako Bog može uzeti slomljene dijelove i stvoriti nešto lijepo, dajući nam svima nadu u svjetliju budućnost.

Lashay, najstarija od petero braće i sestara, prisjeća se teških vremena koja su dovela do toga da su ona i njezina braća i sestre smješteni u udomiteljsku skrb. Kad je imala samo sedam godina, morala se ponašati kao roditelj, napravivši bočice za svoju mlađu braću i sestre s vodom jer nisu imali dječjeg mlijeka.

Stvari su postale jako loše kada je umro mlađi brat
Lashay ga je pokušala spasiti reanimacijom, ali nije išlo. “Počelo je postajati teško kada je moj mlađi brat umro. Tada sam imala 7 godina i sve čega se sjećam je da sam mu pokušavala raditi oživljavanje”, dodaje.

Situacija se dodatno pogoršala kada je druga sestra slučajno uzela kristalni met i morala je otići u bolnicu. Nakon toga uskočila je socijalna služba koja je djecu oduzela biološkoj majci.

Isprva je svih petero braće i sestara bilo smješteno u isti udomiteljski dom. No, onda se dogodilo nešto strašno – Lashay, koja je tada imala 12 godina, seksualno je zlostavljao sin udomitelja. Zbog toga su djeca razdvojena i poslana u različite udomiteljske domove.

Za Lashay je razdvojenost od braće i sestara bila bolna. Bila im je poput majke, a sada su bili razdvojeni. “Bilo mi je tako teško”, rekla je. “Bila sam sve što su znali. Naše biološke majke nije bilo u blizini, pa sam ja bila njihova mama. Mislila sam da sam izgubila svoju djecu.”

Nikada nije gubila nadu
Stalno je govorila samoj sebi da će jednog dana opet svi biti zajedno.

Jared i Kayla Moffitt, koji su odrasli u malom gradu u Arkansasu, radili su kao pastori za mlade gotovo deset godina kada su osjetili da ih Bog poziva da udome i posvoje. Prvo su mislili da bi mogli primiti jedno ili dvoje djece. Ali Bog je imao veće planove za njih.

Kad su Moffittovi čuli za petero braće i sestara, nisu mogli podnijeti da se razdvoje. Iako je to bio veliki izazov, a Kaylin otac je preminuo od COVID-19, odlučili su posvojiti svih petero djece. Nije bilo lako.

Djeca su prošla kroz puno toga i imala su psihičkih problema. Kayla je znala da mora naučiti više kako bi pomogla svojoj novoj djeci, pa se dodatno educirala.

Jared dodaje: “Trauma kroz koju su prošli ne nestaje samo tako. Svaki dan se pokazuje na različite načine. Od našeg najmlađeg djeteta, koji sada ima 6 godina, do našeg najstarijeg, koji ima 17 godina, vidimo kako njihova prošlost utječe na njih. Kao njihovi roditelji, naš je posao pomoći im u tome.”

“Toliko sam naučila o traumi i kako pomoći djeci koja su povrijeđena. Jedna od naših kćeri bila je u 30 različitih domova prije nego što je došla k nama. Možete li zamisliti koliko je djetetu teško vjerovati i voljeti nove roditelje nakon što su mu toliko puta rekli zbogom?”, dodaje Kayla.

Moffitti su znali da njihova afroamerička djeca trebaju vidjeti ljude koji izgledaju kao oni u svojoj zajednici. Tako su se preselili iz svog većinom bijelog grada u Arkansasu u Charlotte, Sjeverna Karolina, gdje je više raznolikosti. Ovaj potez je stvarno pomogao njihovoj obitelji da ozdravi i postane sretnija.

Unatoč svim teškim vremenima, obitelj Moffitt dobro živi. Kayla je zadivljena koliko su njezina djeca snažna. Pogledajte više u videu u nastavku.

Lashay, sada sretna u svojoj novoj obitelji, kaže: “Opisala bih ovu obitelj kao blagoslov. Neki dani su teški, ali ima i stvarno sretnih trenutaka.”

Moffitti znaju da još uvijek uče kako biti obitelj. Ova priča pokazuje nam kako Bog može izvući dobre stvari iz loših situacija. Izaziva nas da otvorimo svoja srca ljudima kojima je potrebna pomoć, da budemo strpljivi kada je teško i da vjerujemo da Bog ima plan čak i kada ga ne razumijemo.

novizivot.net