Tri brata (50) puze po podu kuće, žive sami: Nenad je pao i ostao nepokretan, Tamara im pritekla u pomoć

Region

Možda se sećate trojice braće iz Vranja koja su se kretala puzanjem po podu? Sva trojica Pavlovića, Nebojša, Nenad i Novica imaju cerebralnu paralizu. Humanitarka Tamara Misirlić im je pomogla ranije da imaju uslove dostojne čoveka, a i sada im je pritekla u pomoć.

Braća (50) žive sama, roditelji su im preminuli 2021. godine i od tada je sve teže.Na žalost, jedan od braće, Nenad, je pao sa kreveta, polomio je kuk i sada je nepokretan. Njih trojica nemaju primanja, osim socijalne pomoći.

“Hodali su puzeći po zemlji, sada je jedan od njih u potpunosti nepokretan. Sa tugom vam prenosimo priču o Nenadu Pavloviću, jednom od trojice braće koji su od rođenja invalidi”, navodi Tamara.

“Nažalost, Nenad je nedavno pretrpeo ozbiljan pad koji ga je učinio potpuno nepokretnim. Situacija je postala kritična jer mu je sada neophodna stalna nega, nema ko da ga presvlači i brine o njemu.

“Njegovo stanje se naglo pogoršava – Nenadu su krenule da se otvaraju rane po telu zbog nepokretnosti i nedostatka adekvatne nege”.

Tamara je pronašla ženu koja će pomagati Nenadu i menjati mu pelene, ali troškovi su veliki, a braća nisu u stanju da to pokriju.

Potrebna su im invalidska kolica na akumulator
“Toliko lepih i nezaboravnih trenutaka sa braćom Pavlović, počevši od našeg slučajnog susreta.. obnovili smo njihovu kuću, slavili rođendane, radovali se slavi, dočekali Novu godinu, Božić i Vaskrs kao prava porodica”, navela je Tamara.

Njegova braća, koja dele istu sudbinu, neprestano su uz njega, plačući jedan za drugim. Svakog dana su u bolnici, daju Nenadu snagu da izdrži. Ali, sada je i njima potrebna pomoć.

“Braći Pavlović su hitno potrebna nova invalidska kolica na akumulator, kako bi mogli da se kreću i obavljaju osnovne životne aktivnosti. Sada, više nego ikada, naša podrška im je neophodna. Svako ko želi da ih obiđe i pomogne neka nas slobodno kontaktira za podatke”.

“Oni znaju da smo mi njihova porodica i da ćemo zauvek biti uz njih”, navodi Tamara.

Nenadu možemo da pomignemo na sledeće načine:

325-9300500132881-59

Primalac: Nenad Pavlović

Otp banka

(Telegraf.rs)