Veliki skandal na OI: Vaterpolisti bojkotovali meč, okrenuli leđa himni i sudijama i pokazali svoj stav

Region

Iskazali su nezadovoljstvo na ovaj način

Ogroman skandal dogodio se pre početka utakmice Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, na susretu klasifikacije od petog do osmog mesta na Olimpijskim igrama u kojoj je Španija porazila Italiju 11:9.

Naime, Italijani su na početku susreta okrenuli leđa himnama, sudijama i svim zvaničnicima nakon velike krađe u četvrtfinalu protiv Mađarske kada je njihov igrač isključen na četiri minuta.

Naime, Frančesko Kondemi je zbog tzv. brutalitija ostavio tim sa igračem manje u bazenu tokom pola četvrtine, što je rivalu pomoglo da se plasira u polufinale.

Iz FINA su potvrdili da su rumunski i crnogorski sudija pogrešili, ali pošto to nije moglo da im vrati rezultat oni su se odlučili na ovakav vid protesta.

Tokom intoniranja himne oni su je zdušno pevali i gledali ka tribinama u suzama i tako iskazali i ljubav prema svojoj zemlji.

I na početku meča je Kondemi u dogovoru sa selektorom odlučio da napusti bazen i puna četiri minuta i protiv Španije su igrali sa vaterpolistom manje, uz odobravanje publike.

Italijani će se na kraju boriti za sedmo mesto na OI.

(Telegraf.rs)