Ljubomorni sin pretukao nasmrt majčinog novog dečka: Videla šta je uradio, pa je donela šokantnu odluku

Region

Ljubomorni sin pretukao nasmrt majčinog novog dečka: Videla šta je uradio, pa je donela šokantnu odluku

Robert Hofper (37) iz Teksasa optužen je za ubistvo Romana Rodrigeza (60) nakon što je priveden nekoliko sati posle zločina. Hofper je sedeo kod kuće s majkom kada je na vrata došao Rodrigez. Videvši ga pred kućom, Robertu je pao mrak na oči i odmah je skočio na njega.

Majka je probala da ga zaustavi prilikom nasrtaja na Rodrigeza, ali nije uspela. Nekoliko trenutaka kasnije, vezao je onesvešćenog čoveka za svoj kamionet i vozio ga tako više od kilometra po nedođiji gde su živeli. Majka je prethodno samo ćutala i posmatrala je nemo u neverici situaciju.

Robert je, prethodno se uverivši da Rodrigez ne daje znake života, zapalio auto kao i telo mrtvog čoveka.

Kako je bilo očevidaca iz mesta Raj, u kojem je Hofper pretukao nasmrt Rodrigeza, oni su pozvali policiju, te je ubica odmah uhapšen. Prilikom saslušanja majke i sina otkrilo se šta je prethodilo ubistvu i zašto se Hofper ne oseća krivim.

– Preminuli je bio nekoliko meseci u vezi sa Hofperovom majkom. Tu vezu obeležili su incidenti, a Hofper je nekoliko puta zaticao majku sa modricama u kući. Molila ga je da ne interveniše, ali je njemu prekipelo kada se sada čovek pojavio na vratima. Ona je prvo želela da sin prestane da udara njenog dečka, a onda je promenila odluku i pustila ga je da Rodrigeza ‘nauči pameti’. Samim tim, i ona je sada saučesnik ubistva – rečeno je u policiji okruga Liberti.

Hofper nije želeo da govori na temu ubistva. Samo je dva puta rekao kako mu je drago što je sm…d mrtav. Ukoliko se dokaže da je kriv, Robert Hofper mogao bi da dobije od 20 do 35 godina zatvora. (objektiv.rs)

Odgovori