Težak poraz košarkašica Srbije: Marinine “lavice” se sa -18 protiv Australije oprostile od Olimpijskih igara!

Svijet

Težak, bolan poraz. Košarkašice Srbije doživeli su pravi debakl u četvrtfinalu Olimpijskih igara od ekipe Australije, koja je odigrala gotovo perfektnu utakmicu i tako uskratila Marinine “lavice” borbe za medalje u Parizu – 67:85.

Vrlo loš meč su odigrale danas košarkašice Srbije. Uopšte tu nije bila prisutna ona energija koja ih je krasila u prva dva meča grupne faze protiv Portorika i Kine. Australija ih je jednostavno nadigrala u svakom segmentu, od odbrane do napada.

Australija je dominirala u svakoj četvrtini, imala ogromnu razliku u većem delu meča i naše devojke nisu imale nikakvo rešenje za Alanu Smit i Džejd Melburn, koje su na sve moguće načine “rešetale” koš reprezentacije Srbije.

Već prva četvrtina nam je dala nagoveštaj na koji način će se kretati rezultat na ovom meču. Australija se vrlo rano odvojila na vrlo opipljivu prednost, naše rivalke su pogađale gotovo sve što im je dolazilo u ruke i posle uvodnih 10 minuta košarke imale su +7.

Ništa se nije promenilo ni u drugom kvartalu. Neverovatne Melburn i Smit su se šetale kroz reket, a naše devojke nisu mogle da ih zaustave čak ni ličnim greškama. Borile su se Marinine “lavice”, ali to je bilo dovoljno tek da razlika na poluvremenu ne bude toliko katastrofalna, već je iznosila +16 za Australiju (32:48).

Nastavio se pad u igri i u trećoj četvrtini. Srbija se u jednom momentu približila na 11 poena minusa, da bi nakon toga Australija napravila seriju od 17:0 i otišla na gigantskih +28. Marinine devojke smanjile su tu razliku samo na 24 poena pred završnih 10 minuta.

Tamo je samo bilo pitanje kojom će se razlikom ovaj meč i završiti. Nije uspela Srbija ni na koji način da zapreti Australijankama, koje tako zasluženo idu dalje i igraće protiv pobednika meča SAD – Nigerija u polufinalu.

telegraf.rs