Beba se vratila kući nakon 158 dana u bolnici zbog bolesti srca

Svijet

Malena Sully se vratila kući nakon što je skoro pola godine nakon rođenja provela u bolnici zbog bolesti srca.

Obitelj iz New Jerseyja ima mnogo razloga za zahvalnost na ovogodišnji Dan zahvalnosti sada kada je beba napokon kod kuće.

“Bio je to najbolji osjećaj konačno biti u našoj kući, pod jednim krovom”, kaže mama Colleen Weimer za PEOPLE, dijeleći da je imati 7-mjesečnu bebu kod kuće nakon niza zdravstvenih komplikacija uistinu nevjerojatno.

Rođena nakon teške trudnoće, mala “Sully Bear” podvrgnuta je velikoj operaciji srca zbog rijetke srčane mane i provela je 158 dana na intenzivnoj njezi u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Napokon je stigla kući u rujnu.

Od početka je 37-godišnja Colleen rekla da je znala da postoji “mogućnost” da ima preeklampsiju – ozbiljno stanje poremećaja krvnog tlaka tijekom trudnoće, koju je doživjela dok je bila trudna sa 7-godišnjom kćeri Quinn, koja je rođena u 28. tjednu.

“Brinula sam se zbog mogućnosti da dobijem prerano dijete”, kaže ona. “Onda, kada smo otišli na naše 20-tjedno skeniranje, otkrili smo da su stvari malo ozbiljnije.”

Nešto nije bilo u redu s bebinim srcem
Mama kaže da su liječnici vidjeli nešto što “nije izgledalo u redu s bebinim srcem”. Iako se nisu činili “potpuno uznemireni”, htjeli su da se podvrgne fetalnom ehokardiogramu.

“Otišli smo negdje lokalno i učinili to, a kad su to učinili, [druga liječnica] i dalje je smatrala da stvari ne izgledaju potpuno normalno”, dodaje ona. “Mislila je da je vidjela nešto što se zove transpozicija velikih arterija, što je kada se vaša aorta i vaša plućna arterija zamijene tako da vaša krv ne može oksigenirati.”

Beba je nakon rođenja ostala na intenzivnoj njezi te je podvrgnuta kirurškom zahvatu koji se izvodi izvodi od 1960-ih, ali je rijetkost da se izvodi na tako malim bebama kao što je Sully, koja je na dan operacije težila samo 1,6 kg.

Osvrćući se na to zastrašujuće vrijeme, majka kaže da je duboko zahvalna svojoj “obitelji koja joj je stvarno pružala podršku”, poput svojih roditelja i svekrve koji su se brinuli o Quinn i 9-godišnjem Reidu jer je obitelj živjela oko dva sata udaljena od bolnica.

Nakon 158 dana u bolnici, Sully je konačno bila dovoljno zdrava da se vrati kući — i već je izvršila veliki utjecaj na sve članove svoje obitelji.

“Nakon svega što je prošla, apsolutno je nevjerojatno da je uspjela proći kroz to i imati najslađu malu osobnost, a mi je apsolutno volimo”, kaže majka Colleen Weimer.

novizivot.net