Zbog reprezentacije je ostao bez bubrega, a sad će ga koštati još više – sramota!

Region

Oglasio se Boriša Simanić: Osećam se zaboravljenim! Imao sam obećanja, ostalo na tome – tražim klub

Boriša Simanić nastavlja karijeru! Sve je srpski košarkaš potvrdio za Sportal da će i dalje igrati košarku, ali tu ima i određenih detalja, a svi se sećaju kako je na prošlom Mundobasketu proživeo životnu dramu i pokazao da je pravi borac.

Siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gde jer mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača s ovakvom povredom.

Moja želja je da to bude negde u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim.

Boriša Simanić

Boriša Simanić preživeo je najteže životne i karijerne trenutke u Manili. Ostao je bez dva i po litra krvi i bubrega usred Mundobasketa, a večno će biti zahvalan doktoru Draganu Radovanoviću.

U dokumentarnom filmu koji ste mogli ekskluzivno da pogledate na Sportalu, imali ste priliku da pogledate emotivnu priču o kovanju svetskog srebra, dok se paralelno vodila velika životna borba. Ta borba dala je snagu i ekipi, ekipa je svojim partijama davala snagu Boriši i sve se završilo na najlepši mogući način, sa medaljom i dočekom u Beogradu.

Izdvajamo dirljiv segment Boriše, kome je bilo izuzetno teško da govori o borbi u Manili, iako je iza nas već solidna vremenska distanca.

Prva tri dana nisam znao gde se nalazim. Stvarno, bili su bolovi veliki, sada, da ne pričam šta je sve bilo. Imao sam sondu i to sve što ide posle operacije. I onako, stomak mi se naduo malo više.

Meni je bilo čudno jer nisam nikada tako nešto operisao da znam kako to ide. I zbog toga je Gaga insistirao na ponovnom snimku posle tri dana. Pa bilo je teško, stvarno je vreme mnogo sporo prolazilo, ležiš u sobi, sat je pravo na zidu preko puta. I gledam u njega, one sekunde sam ovako, tik, tik, polako, idu…

Boriša Simanić

Jedna poruka bila je dovoljna za energiju koja je odvela Orlove do završnice.

Kako se povredio Boriša Simanić
Iako udarac koji je dobio Boriša Simanić pred kraj meča Srbija – Južni Sudan nije izgledao strašno, ispostavilo se da je bio veoma ozbiljan i da zbog njega srpski reprezentativac mora da završi učešće na Mundobasketu. A onda je prošao kroz životnu golgotu.

Simanić je ušao u igru pred sam kraj utakmice, a nedugo nakon što se prvi put našao na parketu Nuni Omot ga je udario laktom u predelu bubrega. Sudije su gledale snimak i utvrdile su da košarkaš nije imao nameru da ga udari, pa je utakmica nastavljena.

Međutim, Boriša zbog bolova nije mogao više da igra. Izašao je sa terena i odmah je poslat na ispitivanje na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gde je tokom noći operisan.

sportal.blic.rs