“Dozvolite mi da slavim!” Đoković poručio: Idem po zlato

Region

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u veliko finale Olimpijskih igara, pošto je u polufinalu pobedio Italijana Lorenca Musetija, rezultatom 2:0 (6:4, 6:2). Nakon meča i osigurane medalje, Nole je podelio svoje prve impresije.

Nije bilo lako, ali je druga olimpijska medalja za Đokovića osigurana! Naš as je po prvi put u finalu Igara, a sada ga u nedelju čeka Karlos Alkaras, najveći rival u poslednjih nekoliko godina.

Posle meča je Novak podelio svoje prve impresije za RTS.

Teško je sada sabrati sve emocije, prvi put sam uspeo da prebrodim polufinale, izgubio sam tri od četiri puta u polufinalu na OI. Neću da stajem ovde, idem na zlato, odmah da kažem svima, ali moram da proslavim kako dolikuje plasman u finale. Osvojio sam medalju za Srbiju, uvek sebi postavim najviše ciljeve, uvek sam sebi govorio nisi igrao za Srbiju finale, nisi doneo zlato ili srebro.

Nakon toga je dodao da je sada vreme da slavi, ali i poručio šta ga čeka u nedeljnom finalu.

Nadam se moje najbolje izdanje do sada. Nisam izgubio set i dalje, nije ni on. Znam šta predstavlja taj izazov, najteži meč sigurno. Ali ljudi u finalu sam Olimpijade, dozvolite mi da slavim.

Novak Đoković

sportal.blic.rs