OVO JE SNAJPERISTA KOJI JE ODUŠEVIO NACIJU U PARIZU Dva sata stajao na mostu i čekao da prođu naši sportisti, a onda je podigao tri prsta (VIDEO)

Zanimljivosti

U petak 26. jula počele su Olimpijske igre u Parizu kada su rekon Senom plovili brodovi na kojim su bile zemlje učesnice, a zanimljiv trenutak koji je oduševio čitavu naciju dogodio se kada je prolazila delegacija sa srpskim sportistima. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, pripadnik Legije stranaca pozdravio je naše sportiste sa tri prsta.

Mnogi se pitaju o kome je reč. Radi se o Aleksandru P. koji je već tri godine član Legije stranaca, a njegov prijatelj je otkrio kako je nastao snimak koji je raspametio naciju.

– Tog dana njegova grupa je završila patrolu, posao. Bili su u delu gde su se brodovi sa olimpijcima okretali na reci Seni. Bilo je otprilike nekih 90 brodova. Tada je pitao svog starešinu da li može da sačeka i pogleda defile – započinje priču sagovornik.

Kako kaže, njegov starešina je patriota i to mu je dozvolio, te je Aleksandar sačekao da vidi naše olimpijce.

– Kako mi je rekao, stajao je dva sata na tom mostiću kako bi video naše sportiste: “Bio sam ponosan kada sam video brod, još više jer je jedan od olimpijaca iz mog Bečeja!”. Tim rečima mi opisao da se iz duše i velikog ponosa javio našim sportistima i podigao tri prsta. A kaže da je najveći ponos osetio kad su i oni njega pozdravili istim gestom – kaže Aleksandrov prijatelj.

“Opet bi isto uradio”
Kako navodi, Aleksandar mu je rekao da je ponosan što je to uradio, te da iako mogu da ga kazne iz Legije stranaca zbog toga, nije mu žao i opet bi sve tako uradio.

– Bio je kod nas u vojsci neke tri godine, prvo u Sremskoj Mitrovici gde je vršio dužnost tenkiste nekih 11 meseci, a zatim je radio kao izviđač u Novom Sadu. Nakon toga zbog nekoliko neuspelih pokušaja da dobije bolji čin, odlučio je da se prijavi za Legiju stranaca. Upao je kod njih u jedinicu iz drugog pokušaja, jer su njihovi uslovi jako rigorozni – priča sagovornik “Kurira”.

Aleksandar se, prema njegovim rečima, prijavio iz radoznalosti.

– Uvek mi je govorio da je želeo nešto više, neko novo iskustvo. Hteo je da testira sebe i znam da mu je na početku bilo jako teško, testovi, sami uslovi boravka tamo nisu laki, ali vremenom se stvari poprave, a pogotovo kada naučite jezik, sve postane lakše. Sada je u svojoj jedinici snajperista i već tri godine je u redovima Legije stranaca – ispričao je njegov prijatelj.

(Mondo)