Ovako su izgledali Đoković i Nadal na njihovom prvom međusobnom meču na Rolan Garosu pre čak 18 godina

Svijet

Razlike su evidentne

Srpski teniser Novak Đoković “udario” je na Rafaela Nadala 60. put ovog popodneva na terenima Rolan Garosa u okviru Olimpijskih igara! Sećamo se mnogih epskih mečeva dva sjajna rivala, a Srbin je na dobrom putu da izađe na kraj sa Špancem i tako se plasira u narednu fazu u Parizu.

Pre ovog meča, dva rivala su se sastala 59 puta i Novak je taj koji ima prednost od 30:29. Mnogi se i ne sećaju, a neki nisu ni bili rođeni kada su Novak i Rafa prvi put međusobno igrali.

Bilo je to pre tačno 18 godina, tokom 2006. godine kada su se Đoković i Nadal sastali u četvrtfinalu, a kada je španski teniser prošao dalje nakon što mu je Nole predao meč zbog povrede.

Dobio je Rafa prva dva seta tada rezultatima 6:4, 6:4, dok se treći nije potom ni igrao.

Zanimljivo je kako je Nole izgledao, baš kao i Rafa na tom meču. Razlike su evidentne, pošto je Španac imao daleko dužu kosu, dok je Nole izgledao kao pravi mladić.

Imao je na momente Nadal prednost i od više od deset pobeda u mečevima sa Đokovićem (4:14), ali je Srbin prvi put poveo u ovoj velikoj borbi posle pobede u Kataru 2016. godine (24:23).

Od kada je Đoković uzeo tu prednost u svoje ruke, nije je ni ispuštao.

(Telegraf.rs)