Sudija naterao Alkaraza da uradi jednu stvar pre meča, Španac ostao u čudu jer nije znao za to pravilo na OI

Showbizz

Meč prosto nije mogao da počne bez toga…

Španski teniser Karlos Alkaraz lako je prošao u 2. kolo Olimpijskih igara, pobedom protiv Hedija Habiba (6:3, 6:1), ali je pre tog meča imao zanimljivu prepirku sa sudijom zbog znojnice koju je nosio!

Sve je počelo kada je sudija rekao Alkarazu da skine ili okrene znojnicu na kojoj je stajao znak “Najkija”, jer nije po pravilima OI, a Špancu ništa nije bilo jasno s obzirom na to da je isti imao na majici.

Sudija mu je objasio situaciju, napomenuto je da je Karlos prvi put na OI i da nije znao ovo pravilo koje je postavljeno od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, a koje glasi: Zabranjeno je da se brendovi prikazuju na svim odevnim predmetima, osim na odeći za igru.

Odeća je obavezna oprema i stoga se neki brend može prikazati kao proizvođač odeće. Međutim, u dodacima koji nisu nezamenljivi, ne bi trebalo da se prikazuju ili pokazuju što je manje moguće.

Nedugo nakon tog meča, Alkaraz je u dublu sa Nadalom takođe slavio u 1. kolu i pomenuti par je možda i glavni kandidat za zlato na OI.

(Telegraf.rs)