Srpski sportisti drugog dana OI: Mikec napada medalju! Tu su košarkaši, košarkašice, vaterpolisti i odbojkaši

Showbizz

Bogat sportski dan je pred nama

Kakav sportski dan je pred nama! Srbija danas može da se raduje i prvoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu i to već u ranim satima, kada naš Damir Mikec izlazi na strelište. Nakon toga ništa manje zabavno – tu su košarkaši protiv “drim tima”, odbojkaši protiv domaćina Francuske, košarkašice i vaterpolisti.

Krenimo redom – prvo je na planu i programu finale u disciplini 10 metara vazdušni pištolj gde će naš Damir Mikec pokušati da “upuca” jednu od medalja u Šatoruu od 09.30 časova.

Sledeći na redu je naš džudista, Strahinja Bunčić, koji će u kategoriji do 66 kilograma udariti na Jašara Nadžafova iz Azerbejdžana od 10.15 časova.

Uslediće kvalifikacije za disciplinu 10 metara vazdušna puška u kojem se takmiči Lazar Kovačević, dok vaterpolisti od 12.05 časova igraju prvi meč protiv Japana.

Od 17.00 časova naši odbojkaši igraju takođe prvi meč grupne faze protiv Francuske, dok samo 15 minuta kasnije u Lilu imamo spektakl i meč košarkaša protiv “drim tima” Amerike od 17.15.

Za kraj dana tu je i ženska košarkaška reprezentacija koja se sastaje sa Portorikom od 21.00 čas u Lilu, dok se meč Dušana Lajovića i Maksimilijana Marterera na Rolan Garosu može očekivati tokom dana, a u zavisnosti od padavina.

SATNICA
09.30: STRELJAŠTVO, 10 metara vazdušni pištolj FINALE – Damir Mikec

10.15: DŽUDO, Muškarci -66kg – Strahinja Bunčić

11.15: STRELJAŠTVO, 10 metara vazdušna puška, kvalifikacije – Lazar Kovačević

12.05: VATERPOLO, 1. kolo grupne faze: Srbija – Japan

17.00: ODBOJKA (muškarci), 1. kolo grupne faze: Srbija – Francuska

17.15: KOŠARKA (muškarci), 1. kolo grupne faze: Srbija – SAD

21.00: KOŠARKA (žene), 1. kolo grupne faze: Srbija – Portoriko

(u zavisnosti od kiše): TENIS: 1. kolo turnira, Dušan Lajović – Maksimilijan Marterer

(Telegraf.rs)