Evo koliko novca je zaradila Angelina Topić nakon novog rekorda i trećeg mesta u Parizu

Region

Uspon se nastavlja!

Angelina Topić je u nedelju nastavila da niže uspehe na mitinzima Dijamantske lige, pa je tako nakon dva prva mesta na startu sezone, zatim i srebra na Evropskom prvenstvu u Rimu, u Parizu osvojila treću poziciju.

Ona je iz trećeg pokušaja ponovila nacionalni rekord postavljen u Maroku i preskočila 198 centimetara, a zatim napala i visinu od 201, ali ćemo za dva metra sačekati neku drugu priliku. I verujemo da će do nje i doći!

Jaroslava Mahučik iz Ukrajine je bila neprikosnovena preskočivši 210 čime je oborila svetski rekord Stefke Kostadinove star 37 godina i sam podatak da se srpska atletičarka sa nepunih 19 godina nalazi u njenoj konkurenciji već dve godine dovoljno govori kakav biser imamo.

Angelina je zadržala prvo mesto u generalnom plasmanu sa 22 boda, dok Mahučik na drugom mestu ima 16, a osim toga Topićeva je zaradila i određenu sumu novca.

Takmičenje koje redovno isplaćuje najbolje za treće mesto na mitingu osim šest bodova predviđa i novčanu nagradu od 3500 dolara. Na prethodna dva mitinga Angelina je osvojila po osam bodova i 10.000 dolara.

Do novčane nagrade od 500 dolara i jednog boda za listu došla je i Milica Gardašević osvojivši osmo mesto u skoku udalj.

(Telegraf.rs)