“Najveći uspeh je da je dobar čovek”: Novak iz ugla muža i oca ispričao šta mu znači prisustvo Jelene i dece

Region

To mu je vrlo bitno u danima stresa i žurbe

Puna koncentracija, veliki fokus i usmerenost na osvajanje Grend slema – to je ono što Novak Đoković radi i na ovom Vimbldonu, ali mu je taj najbitniji fragment, čini se, došao pre nekoliko dana kada mu se priključila njegova porodica.

Njegova supruga Jelena sa decom je bila na tribinama na meču drugog kola protiv Džejkoba Firnlija, a sin Stefan je uredno učestvovao u završnom treningu pred sam okršaj sa Škotom.

Po rečima Novaka, njihovo prisustvo ga umiruje i daje mu balans, a za juniora kojeg zaista interesuje tenis ima poruku.

– Najveći uspeh za mene, naravno, je da je on dobar čovek. Na tome najviše i radimo u tom smislu kada je roditeljstvo u pitanju. Da li će igrati tenis ili biti u nekoj drugoj oblasti, to je na njemu. Taj osećaj da njega vidim, da ga imam uz sebe, kao i ćerku, je nešto što je veoma posebno i jedinstveno. Budi dodatnu motivaciju, a i daje mi mir i spokoj. Daje mi neku ravnotežu mentalnu koja mi treba – naveo je Novak i objasnio zbog čega je to tako:

– Mnogo je tenzije tokom Grend slemova. Stalno je neki pritisak. Stalno se negde ide, radi, žuri… Profesionalizam, posvećenost, je nešto što je sastavni deo moje karijere čitav život. Njihovo prisustvo me opušta i dozvoljava mi da se osećam uravnoteženo. Pogotovo kako turnir odmiče. Što su važniji mečevi, to je veći pritisak i očekivanja. Tako da, njihova podrška i prisustvo moje dece i žene su nezamenljivi. Zahvalan sam što su tu – zaključio je Đoković.

Novak će u trećoj rundi igrati protiv Alekseja Popirina, a danas mu je dan pauze koji će verovatno iskoristiti za trening kao i po običaju.

(Telegraf.rs)