Ceo Bor ustao da pomogne Vuku i Jovani: Njihove priče gađaju u srce, a ova akcija je potpuno drugačija

Region

U ovoj akciji je prošle godine, za lečenje male Irine iz Bora, prikupljeno 316 hiljada dinara

U Boru 6. jula biće organizovano drugo humanitarno tetovitranje, a sav prikupljen novac od tetoviranja biće usmeren za lečenje dvoje Borana, Jovane i Vuka.

MS Srbi Bor u saradnji sa pabom “Stara Kajla” organizuju ovaj humanitarni događaj, a od ove godine petoro tatu majstora, u čast premilog člana kluba, organizovaće humanitarno tetoviranje svake godine.

U ovoj akciji je prošle godine, za lečenje male Irine iz Bora, prikupljeno 316 hiljada dinara.

Pozivamo sve ljubitelje tetovaža, ali i ostale sugrađane i sugrađanke da dođu i podrže akciju, navodi se u pozivu organizatora.

Akcija počinje u 10 časova i trajaće do 21 sat, nakon čega počinje DJ žurka.

Preslatki Vuk je na rođenju imao manje od 1.400 grama
Vuk Gačić je rođen 2022. godine, kaoprevremeno rođena beba, rođen je u sedmom mesecu, sa ocenom 7/8.

Na rođenju je imao samo 1.390 grama i imao poteškoća sa disanjem, sedam meseci je bio intubiran na respiratoru i kiseoniku.

Posle sedam meseci ugrađena mu je trahiostoma, jer nije mogao samostalno da diše. Hrani se preko nazogastične sonde. Vuk posle baterijske infekcije u prvoj nedelji života upada u hibernaciju, gde mu se koči celo telo i tada gubi svu spontanu motoriku, navodi se na sajtu Fondacije “Pokreni život”.

Po izlasku iz bolnice kreće borba. Skinut je sa respiratora, učio je da jede i pije, imao fizikalne terapije, radilo se na jačanju imuniteta.

Vukove prognoze i razvoj nisu bili dobri i ima veliko psihomotorno kašnjenje.

Pošto su tretmani pregledi preskupi, a Vuk zahteva ortopedska pomagala, opremu za vežbanje, rehabilitacije, tretmane logopeda i defektologa, potrebna mu je pomoć.

Vuku su sredstva potrebne za početak rehabilitacije, nabavke ortopedskih pomagala, lečenja u zemlji i inostranstvu, putne troškove, kao i troškove smeštaja.

Vuku možemo da pomognemo slanjem SMS poruke sa brojem 265 na 3800.

Pogledajte na ovom LINKU kako još možete da pomognete.

Jovana je majka, borac i stub svoje porodice
Boranka Jovana Stanišić se nalazi u životnoj borbi koju niko ne bi trebao da vodi sam. Sa samo 37 godina joj je ustanovljen kolorektalni karcinom u četvrtom metastatskom stadijumu sa retkom genetskom mutacijom, koja veoma slabo reaguje na terapije.

Jovana je majka, borac i stub svoje porodice. Sa samo 9 godina njen sin Mateja predstavlja svetlost u njenom životu, motivaciju koja je čini hrabrijom u ovoj borbi.

Novac koji je potreban za njena nova ispitivanja, biološke, hemioterapije i operacije, koje na žalost ne pokriva država, prevazilazi mogućnosti njene porodice, ali ne i našu sposobnost da joj pomognemo. Svaki dinar, svaka donacija, svako deljenje Jovani znači mnogo. Vaša podrška može joj spasiti život. Pomozimo joj da iz ove teške životne bitke izađe kao pobednik.

Ovim putem pozivamo sve da pomognu Jovani da pobedi opaku bolest, tako što će poslati SMS sa brojem 204 na 2407.

(Telegraf.rs)