Stiže novo nevreme! Snažna grmljavinska oluja iz Crne Gore juri prema ovim delovima Srbije

Region

Pravi potop širom Srbije. Na udaru sinoćnog nevremena našli su se Vojvodina, Mačva, Beograd, Podunavlje, sever Šumadije, Pomoravlje, Braničevski okrug i istočna Srbije. Bilo je grada, olujnog vetra i vrlo obilnih pljuskova, uz jake gromove.

Nažalost, rano jutros severne predele Srbije, Šumadiju i Beograd zahvatio je novi talas nevremena, uz grmljavinu i vrlo obilne pljuskove.

Širom Beograda tekle su bujice, amnogi delovi grada su pod vodom.

Najjači intenzitet kiše ovog prepodneva je od zapada ka istoku Srbije, preko Šumadije i Beograda.

Temperatue su osetne niže i kreću se oko 20°C, ali je na jugoistoku Srbije i dalje toplo, uz temperature do 28°C.

Do ovog dela Srbije nevreme i zahlađenje još nisu stigli.

U narednim satima širom Srbije i u Beogradu biće kiše i pljuskova.

Suvo će biti uglavnom u Vojvodini i na jugoistoku Srbije.

U ovom času snažan grmljavinski sistem premešta se preko Crne Gore. Snažne oluje i grmljavine sa Jadranskog mora obrušile su se na crnogorsko primorje. Nevreme se sada kreće preko ostatka Crne Gore i premešta se pravo prema Srbiji.

Nakon podneva, ovaj snažan grmljavinski sistem iz Crne Gore direktno će se obrušiti na južni i jugozapadni deo Srbije. Na području Kosova i Metohije i Peštera očekuju se jaki pljuskovi, uz grmljvinu, a lokalno i bilo i grmljavinskih nepogoda.

Potom će se ovaj grmljavinski sistem premeštati preko Raškog i Rasinskog okruga prema jugoistoku Srbije i u toku poslepodneva i ovim delovima Srbije bi doneo jake pljuskove sa grmljavinom, ali i osveženje.

Ukupno se širom Srbije od sinoć do večeras očekuje od 20 do 60 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i od 80 do 100 litara, pa i više, uz opasnsot od urbanih poplava i bujica. Postoji opasnost i od izlivanja manjih reka i potoka.

Stabilizacija vremena očekuje se od sutra, a povratak leta očekuje se od petka i vikenda.

(Telegraf.rs)