AKO NE MOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI POMOGNIMO MIHAELU DA PROHODA

Region

Dragi ljudi velikog srca,
01.07. službeno smo otvorili humanitarnu akciju ” Pomognimo Mihaelu da prohoda – Aiutiamo Mihael a camminare ” koja će trajati do 28.09.2024.
Cilj humanitarne akcije je omogućiti jedanaestogodišnjem Mihaelu odlazak na neurorehabilitacijske robotske terapije koje su presudne za njegov daljnji razvoj i jedina mogućnost da Mihael prohoda.
Mihael je rođen 13.07.2013. u 26. tjednu trudnoće sa samo 930 g i 37 cm. Njegovo je stanje bilo jako teško, bio je strojno ventiliran jer nije samostalno disao i imao je obostrano krvarenje mozga. Liječničke prognoze nisu bile ohrabrujuće, ali Mihael se od prvoga dana pokazao kao veliki borac i iznenadio svih.
Slijedili su teški dani i godine ulazeći i izlazeći iz jedne bolnice u drugu uz stalne preglede, pretrage, vježbe pa čak i operacija. Nije bilo lako, ali Mihael je sve to hrabro podnio i prebrodio.
Iza Mihaela je danas Selektivna dorsalna rizotomija (SDR), odnosno operacija živaca kralježnice koja mu je doslovno promijenila život. Od tada Mihael može sjediti, ima reflekse u nogama i spreman je boriti se za sljedeći cilj; napraviti prve korake.
Bez obzira što se njegovo djetinjstvo uvelike razlikuje od ostale zdrave djece, Mihael se ne osjeća različitim. On je vedar i veseli dečko koji je završio treći razred osnovne škole, jako društven i simpatičan, s iznimno velikom voljom za život i nadom da će jednoga dana i on stati na svoje noge.
U poliklinici Glavić u Zagrebu vjeruju da bi Mihael uz indiciranu robotsku neurorehabilitaciju mogao postići jako dobre rezultate. Nažalost troškovi robotske rehabilitacije koja je presudna za njegove korake nadilaze financijske mogućnosti roditelja.
Ciklus terapija prepisan Mihaelu traje 12 tjedana i iznosi 21.240,00 eura.
Zato pozivamo sve vas da svojom donacijom, u skladu sa vašim mogućnostima, podržite humanitarnu akciju i pružite Mihaelu mogućnost da čim prije započne liječenje. Omogućimo Mihaelu djetinjstvo koje svako dijete zaslužuje!
Donaciju možete uplatiti na transakcijski IBAN račun otvoren za humanitarnu akciju u OTP banci koji glasi na:
Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj (GDCK Rovinj)
HR9424070001500023433
Svaka vrsta pomoći je dobrodošla, bilo da se radi o novčanoj donaciji, dijeljenju ove objave ili širenju informacija o našoj akciji!