Tata se požalio na svoju “prezahtjevnu” ženu: Očekuje da radim sve kućanske poslove

Zanimljivosti

Jedan tata požalio se na svoju “prezahtjevnu” ženu, koja od njega očekuje da se svaki dan tušira, kupa djecu, usisava…

U većini domaćinstava – mada to nije pravilo – žene su te koje obavljaju većinu kućnih poslova, a to posebno teško pada onima koje pored kućnih obaveza imaju i djecu o kojoj treba da brinu i da idu na posao.

Činjenica je i da je sve više muškaraca koji preuzimaju dio ovog tereta, pa ravnopravno sudjeluju u obavljanju kućnih poslova, ali ima i onih drugih, za što je dokaz jedan tata koji se na Redditu požalio da ga žena naziva ljenčinom jer ne čisti i ne održava njihov dom.

“Ona mrzi suđe u sudoperu, dok ja nemam problema s tim da ih ostavim da stoje po nekoliko dana. Slobodne dane provodi čisteći kupatila jer bi ih, po njenom mišljenju, trebalo čistiti jednom tjedno”, započeo je priču ovaj muškarac.

“Ne dozvoljava mi da ulazim obućen i inzistira na tome da se istuširam čim stignem kući, prije nego što legnem u krevet”, objasnio je dalje tata, koji sa svojom suprugom ima dvoje djece, od dvije i jedne godine. Inače, on je nakon rođenja mlađeg djeteta uzeo porodiljski dopust, dok njegova supruga radi.

Ne razumije to što žena od njega očekuje
Zbog toga što je na porodiljskom, žena očekuje da on kod kuće radi sve ono što bi inače ona radila, ali ovaj tata smatra da je ona prezahtjevna.

Kako je još napisao u svojoj objavi na forumu, njemu nije razumno to što žena očekuje da on kupa djecu svaki dan, već je to, po njegovom mišljenju, dovoljno raditi svakih nekoliko dana.

Osim toga, njegova supruga očekuje da suđe bude oprano, da on mijenja posteljinu jednom tjedno, da usisava, čisti, raspremi igračke, i sve ono što bi ona radila kod kuće.

Međutim, kako se on ne slaže s većinom njezinih zahtjeva, na kraju ipak ona mora obaviti sve te poslove, “u rijetkim trenucima kada je slobodna”, piše ovaj muškarac.

Kako ona to više nije mogla trpjeti, pobijesnila je i nazvala ga “ljenčinom i ljigavcem”.

“Rekla mi je da bi voljela da se vratim na posao jer loše obavljam obaveze kod kuće, a ona troši novac za unajmljivanje dadilje i čistačice”, napisao je tata, dodajući da mu žena prebacuje i to što su djeca po cijeli dan u pidžami.

Nisu su složili s njim
I dok žena smatra da je on “ljenčina i ljigavac”, on je njoj uzvratio da je “luda” jer se živcira zbog stvari koje on čak i ne primjećuje. Nakon te svađe, međutim, ona je spakirala djecu i stvari i otišla kod svoje mame.

I dok ovaj muškarac ne vidi ništa pogrešno u svojim postupcima, korisnici foruma Reddit nisu bili na njegovoj strani – naprotiv, svi su se složili da bi kućne poslove trebao obavljati onaj roditelj koji ostaje kod kuće, u ovom slučaju – on.

novizivot.net