Godinu dana od Katinog nestanka, oglasila se majka sa emotivnim rečima: Ona gaji samo jednu nadu

Svijet

“Nastaviću da tražim ćerku, učiniću sve što je u mojoj moći”, rekla je skrhana majka

Prošlo je tačno godinu dana od kako je sada već šestogodišnja Kata nestala u Firenci, a povodom toga udruženje Penelope Toskana organizuje događaj na Pijaca Dala Pikola. Takođe, njena majka, Ketrin, oglasila se i u potresnoj ispovesti rekla da “samo želi da zagrli ćerku”.

“Ne možemo da zaboravimo šta se desilo devojčici. Istina je uvek jedna, ali tek treba da se otkrije. Bez prezira prema ovoj priči, već zalaganje za bolje celog društva. Bićemo tu za Katu, uvek i svuda”, naveli su iz udruženja.

Devojčica perunaskog porekla živela je sa majkom i bratom u nekadašnjem hotelu Astor.

Nije isključena nijedna mogućnost – od trgovine narkoticima, preko reketiranja, do pomešanog identiteta i trgovine belim robljem. Istraga tužilaštva ide u sva četiri pravca, sa nadom da će devojčica biti nađena.

“Katin nestanak je rezultat dobro organizovanog plana, a ne neke spontane aktivnosti”, rekao je tužilac Filipo Spiecija.

U međuvremenu, majka kaže da živi u nadi da će je naći.

“Nema vesti iz Tužilaštva, ali još uvek živim sa nadom da ću je pronaći i da će neko progovoriti. Nastaviću da tražim ćerku, učiniću sve što je u mojoj moći”, rekla je Ketrin Alvarez Vaskez.

Povodom godišnjice njenog nestanka majka je uputila novi apel onima koji su je kidnapovali i svima koji imaju bilo kakvu informaciju.

“Molim ljude da pričaju sada ako do sada nisu želeli. Mislite da je moje ćerka malo, nevino dete, ona nema nikakve veze sa bilo čim. Samo želim opet da je zagrlim. Ne znam ko je to uradio, niti bilo šta želim da znam. Ne želim ni razlog da znam, samo da je opet zagrlim”, apelovala je majka Ketrin.

Katina majka će verovatno prisustvovati bakljadi zakazasnoj u 18 časova, a otac se za to vreme nalazi u zatvoru i kako devojčicina majka kaže on je “bolestan, pati od depresije”.

(Telegraf.rs)