Najlepša slika iz Šapca: Pogledajte kako na trgu pleše hiljadu mališana, oprostili se od vrtića i vaspitača

Region

U krugovima, držeći se za ručice, radosni, veseli i srećni mališani su plesali uz pesmu “Krug drugarstva”

Poput osnovaca i srednjoškolaca i mališani koji pohađaju pripremni predškolski program u Šapcu imaju svoju maturu iako će tek na jesen postati đaci prvaci. Na ovoj “Maloj, maloj maturi” oni se opraštaju od vrtića i svojih vaspitača, a tradicionalno ovu veselu predstavu organizuje Predškolska ustanova “Naše dete”.

Na gradskom Trgu šabačkih žrtava zaplesalo je oko hiljadu mališana iz svih sela i sa područja grada, a slika i poruke koje su poslali oduševili su roditelje, bake i deke i slučajne prolaznike.

U krugovima, držeći se za ručice, radosni, veseli i srećni mališani su plesali uz pesmu “Krug drugarstva”.

– Pesma i koreografija simbolično poručuju da nastave da neguju zajedništvo i empatiju kako smo ih učili – rekao je Vladimir Rabrenović, direktor Predškolske ustanove “Naše dete”.

Malim, malim maturskim plesom završen je najbezbrižniji period u njihovom detinjstvu jer će 1. septembra sesti u školske klupe. Pala je i poneka suza zbog rastanka od drugara i vaspitača i radosnica na licima uzbuđenih roditelja, baka i deka koji su svima poželeli da srećno rastu i postanu zdravi i dobri ljudi.

– Prelepo je, dočekala sam da unuka poraste i krene u školu. Ova lepota, radost, razdraganost i osmeh na njihovim licima nemaju cenu i govore više od svake reči – uzbuđeno je rekla baka jedne plavokose Nikoline.

(Telegraf.rs)