Zaprosio devojku nakon koncerta, ona ostala u šoku, pa im svi pritrčali u zagrljaj

Region

Svi prisutni bili su ganuti, a dugačak aplauz odzvanjao je salom

Kulturno-umetničko društvo Abrašević iz Beograda održalo je tradicionalni koncert u “MTS Dvorani”, a ljubitelji igre i pesme iz svih krajeva naše zemlje imali su priliku da gledaju jedan od najstarijih domaćih društava. Na kraju koncerta dogodilo se nešto čemu se niko u publici nije nadao – Nasred bine momak je kleknuo i šokirao svoju lepšu polovinu koja je glasno i jasno rekla “DA!”.

Oni koji igraju ili su nekada igrali neretko govore kako je folklor posebna ljubav, a često se desi da se i iz ljubavi prema tradiciji rodi i prava ljubav u kolu, među mladim igračima. Tako je bilo i u pomenutom kulturno-umetničkom društvu u njihovom brojnom sastavu.

Na kraju koncerta na kojem su se predstavili šarenolikim repertoarom, na iznenađenje svih, momak je pao na kolena ispred svoje izabranice i zaprosio je. Ne oklevajući rekla je “da” i pohitala mu u zagrljaj. Njihovi saigrači koji su se takođe nalazili na pozornici od sreće su poskakali i aplaudirali, a potom im i pritrčali u zagrljaj.

Devojka je bila vidno šokirana, a ovaj trenutak će pamtiti do kraja života, posebno jer su ovu sreću sa njom podelili i njeni najbliži.

Svi prisutni bili su ganuti, a dugačak aplauz odzvanjao je salom.

Na kraju emotivnog čina, ne skrivajući emocije i osmehe još jednom su se poklonili publici koja nije prestala da aplaudira.

Ova i mlada nasmejana lica pravi su predstavnici i negovatelji srpske kulture i tradicije, a ovaj par vezuje nešto posebno – ljubav prema folkloru.

(Telegraf.rs)