Nekoliko metara ih je dijelilo od spasa: Troje prijatelja koji su zagrljeni stajali u bujici su mogli preživjeti, spasioci otkrivaju zašto su nastradali

Svijet

Potresna snimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje Patriziu Cormos (20), njezinu prijateljicu Biancu Doros (23) i njezina dečka Cristiana Molnara (25) kako stoje do bedara u podivljaloj rijeci.

Posljednji put su viđeni živi u petak kada su šetali uz rijeku Natisone u regiji Friuli.

No voda je porasla do opasne razine nakon nekoliko dana jake kiše i skupina je zatečena nasukana na malom šljunčanom otoku usred rijeke, držeći se jedni za druge kako bi se spriječili da ih voda odnese.

Patricia je telefonom pozvala pomoć i odmah su stigli vatrogasci.

Spasioci su za talijansku televiziju Telefriuli rekli da su troje mladih, za koje se smatra da su svi mrtvi, bili samo nekoliko metara od sigurne obale rijeke.

– Od obale ih je dijelilo svega nekoliko metara vode, dno najviše do visine trupa. Nisu htjeli gaziti i povukli su se na sredinu korita – rekao je jedan spasilac.

Spasilac je dodao da su “imali priliku pobjeći i spasiti se”, ali da su “u panici”.

Gradonačelnik obližnjeg Premarika otkrio je da je samo sedam metara od skupine bio vatrogasac, koji je došao kada su mladi pozvali pomoć, a koji nije mogao učiniti ništa da ih spasi.

Šef pokrajinskih vatrogasaca u Udinama Giorgio Basile rekao je za Telegraf da im je bacio uže u očajničkom pokušaju da spasi grupu.

Ali ih je “progutala poplavna voda” dok je on gledao i vidio kako “nestaju”.

Tijela djevojaka pronađena su jučer, na udaljenosti od oko 1 kilometar od mjesta nestanka. Potraga za Molnarom se nastavlja, a vatrogasci obećavaju: “Nećemo stati dok ne pronađemo i treću nestalu osobu”, prenosi Daily Mail. novizivot.net