Njemačka se suočava s katastrofalnim poplavama, situacija je kritična

Svijet

Njemačka se suočava s velikim teškoćama nakon obilnih kiša koje su izazvale poplave u Bavarskoj.

Situacija je eskalirala do te mjere da je došlo do pucanja brane i nasipa u Augsburgu, što je dovelo do dodatnih problema i šteta.

Sela u Memmingenu i okolici su pod vodom, a situacija je postala kritična kada je evakuiran zatvor u tom gradu. Oko 150 zatvorenika prebačeno je u zatvore u okolnim gradovima poput Landsberga, Kemptena i Augsburga zbog rizika od poplavljivanja zatvora i prekida napajanja električnom energijom.

Na terenu je bilo angažirano više stotina pripadnika službi za hitne situacije, vatrogasaca i volontera kako bi se pružila pomoć ugroženim područjima.

Bavarski premijer Markus Söder stigao je u pogođeno područje u okrugu Augsburg kako bi pružio podršku i koordinirao aktivnosti za ublažavanje posljedica poplava, piše Crna kronika.

Situacija je dodatno otežana zbog velikih snježnih padavina u planinskim područjima. Na planinskom vrhu Zugspitze u Bavarskoj, najmanje 26 planinara ostalo je zaglavljeno zbog naglog snijega, s temperaturama ispod nule i izuzetno lošim vremenskim uvjetima.

Dragi Bože, molimo Te da pružiš snagu i utjehu svima pogođenima poplavama i nevremenom u Bavarskoj. Zaštiti one koji su izgubili svoje domove, one koji su evakuirani, i sve koji su u opasnosti. Blagoslovi pripadnike službi za hitne situacije, vatrogasce i volontere, daj im snagu i izdržljivost dok pomažu ugroženima. Podari mudrost i vodstvo vođama koji koordiniraju napore za obnovu i oporavak. Amen. novizivot.net