“Moraću da uključim mlade gene!” Evo na koji potez se odlučio Đoković posle meča od četiri i po sata

Region

Kada se sve sabere: meč protiv Muzetija, izjave za medije i oporavak, slobodno možemo reći da Novak Đoković nije zaspao ovog nedeljnog jutra do 6 ili 7 sati. Njega za nešto više od 24 sata čeka novi duel na Rolan Garos, i zato je doneo pametnu odluku – ove nedelje neće dolaziti na kompleks u Bulonjskoj šumi.

Dosta je bilo emocija u noći između subote i nedelje u meču Novak Đoković – Lorenco Museti. Ako niste gledali, skuvajte kafu, vratite meč na TV-u i uživajte u četiri i po sata borbe.

Đoković je izvojevao veliki trijumf, ali je, sigurni smo, kompleks u Bulonjskoj šumi, napustio tek jutros oko 6 ili 7 sati. Nakon što je odigrao iscrpljujuć meč, došao je pred novinare u Parizu (u čijem društvu se zadržao vrlo kratko), a potom je otišao na uobičajeni oporavak koji posle ovakvih mečeva traje tri-četiri sata.

Zato je njegova odluka da ove nedelje ne dođe da trenira na kompleks na kojem se igra Rolan Garos, potpuno očekivana, jer mu treba vremena za odmor i oporavak.

– Moraću svoje mlade gene da uključim kako bih se oporavio – rekao je Nole novinarima posle četiri i po sata velike borbe.

Trebaće mu vremena da se oporavi, a trebaće mu i budan Miljan Amanović, koji Novakovo telo drži u savršenom stanju uprkos tome što je Nole prošlog meseca napunio 37 godina.

Đokovića čeka u ponedeljak duel 4. kola sa Argentincem Serundolom, ali termin još uvek nije poznat. Podsetimo, organizatori imaju veliki problem sa kišom koja pada stalno i zbog toga su primorani da odlažu mečeve.

Zbog kiše ni Novak nije počeo u predviđeno vreme u subotu uveče, već je morao da čeka Dimitrov i Bergsa čiji je meč bio prebačen na teren Filip Šatrije da završe borbu, pa tek onda da izađe na teren. sportal.blic.rs