APOKALIPTIČNI PRIZORI U HRVATSKOJ Grom zapalio kuću, u Karlovcu, začule se eksplozije, nema struje, SIRENE odjekuju gradom (VIDEO)

Region

Oluja praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegde i gradom i pojačanim vetrom protutnjala je poslepodne širom karlovačke regije.

Na nekim područjima poput Krnjaka zabeležen je grad, a negde i jak vetar. Vetar je lomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma penzionera. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica.

Podrumi u delovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju građani.

Grom je zapalio kuću i došlo do niza eksplozija
KaPortal javlja da su velike količine padavina u malo vremena prouzrokovale bujice na mnogim saobraćajnicama na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj.

Tokom nevremena na Borlinu je grom udario u kuću i izazvao požar. Tokom gašenja, došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva i tom prilikom je jedan vatrogasac povređen.

– Povređenog vatrogasca hitna pomoć je prebacila u OB Karlovac. Za sada ne znamo stepen povreda. Ukoliko bude potrebno i helikopter je u pripravnosti da ga prebaci u Zagreb, ako bude potrebno – rekao je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade za Karlovački.hr.

Gradom odjekuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su ostali u vodi, grad je padao u više delova grada.

Dubovac i Borlin nemaju struje, a pretpostavlja se da su isključeni iz mreže zbog požara na kući koja se zapalila posle udara groma. Na terenu su vatrogasci i gase požar. Na soliteru na Rakovcu vetar je odneo deo krova koji je još u izradi.

Iz Vodovoda i kanalizacije pozivaju na oprez na kritičnim tačkama u gradu.

“Sistem odvoda ne može hidraulički u celosti da prihvati ove iznimno velike količine padavina. Posebno je kritična deonica Rakovac, kod nadvožnjaka prema Grabriku, gde je velika količina vode na saobraćajnici i upozoravaju se vozači da ne koriste taj pravac. Takođe i druge ulice i parkirališta su pod vodom. U toku je označavanje takvih lokacija znakovima upozorenja. Sve raspoložive službe su na terenu”, javili su.

(Index)