Trojke su se nakon 18 godina vratile u rodilište i izgrlile sve koji su im pomogli da prežive

Zanimljivosti

Trojke Gabriella, Isabella i David Zelenchuk, prijevremeno rođene 2006. godine i primljene na Odjel intenzivne njege novorođenčadi, vratile su se 18 godina kasnije u bolnicu kako bi se susrele s osobljem koje se o njima brinulo u prvim danima života.

Njihova majka Renata, diplomirana medicinska sestra, još se živo sjeća tog teškog razdoblja. “Prošlo je više od 18 godina, ali ovi su trenuci još uvijek svježi u mom sjećanju”, rekla je. “Sve medicinske sestre, doktori i drugo osoblje – svi su se tako dobro brinuli za moju djecu. Nikada to neću zaboraviti i zbog toga sam jako, jako zahvalna.”

Sićušne trojke otpuštene su iz bolnice u različito vrijeme. Najdulje je na odjelu provela Isabella, sedam tjedana. “Bilo je puno izazova. Puno suza. Sretnih i tužnih trenutaka”, prisjeća se majka.

Susret je bio pun emocija
Trojke su za posjet nakon 18 godina dobile majice s natpisom “Brigham and Women’s Hospital Alumni”, simboličnu počast njihovim životima. Ujedno su se sestrama i liječnicima povjerili kakvi su im planovi nakon završetka školovanja. Svi svoju budućnost žele posvetiti radu u zdravstvu, baš kao i njihova majka.

Gabriella se sprema studirati medicinu, Isabella će studirati biomedicinski inženjerstvo i javno zdravstvo, a David također biomedicinsko inženjerstvo.

Majka Renata posebno je istaknula važnost osoblja u bolnici:

“Posebno želim zahvaliti divnim medicinskim sestrama na odjelu intenzivne njege i terapije. Brine ne samo o najugroženijim i najmanjim pacijentima, već i o njihovim roditeljima. Biti roditelj nedonoščadi je vrlo strašan i emotivan put, pa im želim zahvaliti što su nam pružili suosjećanje i topli zagrljaj kada nam je to bilo najpotrebnije.”

Jennifer Kirby-Cencarik, jedna od medicinskih sestara koje su se brinule o trojkama, priznala je da je bila nervozna prije posjete. “Naviknula sam imati posla s bebama i ne razgovarati sa svojim pacijentima, ali onda sam ih ponovno srela i bili su tako zanimljivi, ljubazni i inteligentni. Nikada ih neću zaboraviti.”

Susret je bio dirljiv i pokazao je koliko se jake veze mogu stvoriti između bolničkog osoblja i njihovih pacijenata. Pogledajte u videu u nastavku.

Priča o trojkama Zelenchuk simbol je ustrajnosti, zahvalnosti i uspjeha koji je započeo u bolnici i nastavlja se svijetlom budućnošću na polju zdravstva.novizivot.net