Tijana ima Daunov sindrom i šampionka je u parakarateu, a radi kao kafe kuvarica: Ovako je dočekuju kolege

Region

Snimak kako je kolege dočekuju nakon osvajanja medalje, rastopiće vam srce

Tijana Stamenović je osvojila srebrnu medalju u parakarateu na Evropskom prvenstvu održanom u Zadru, dodajući još jedno priznanje svojoj pozamašnoj kolekciji medalja. Njeni kontinuirani uspesi i dokazivanje na međunarodnoj sceni svedoče o njenom izuzetnom talentu. Tijana ima Daunov sindrom, a naša je šampionka u parakarateu. Pored svega, Tijana je izuzetno vredna i radi na pripremi napitaka u jednoj firmi.

Vanjuška Tijanina mama za Telegraf.rs govorila je o uspehu njene ćerke, ali i Tijaninom snu za koji istinski želi da se ostvari.

“Tijana je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Zadru u karateu i parakarateu. Velika sreća i uspeh za Tijanu, ja samo mogu da kažem da sam preponosna. Njena velika želja je da se nađe na terasi Skupštine Srbije i mi verujemo da će se to uskoro i dogoditi. Ovom prilikom želim da se zahvalim treneru Slađani Stojanović, ali i Predsedniku karate saveza Beograd dr Hadži Strahinji Stojkoviću i Predsedniku karate saveza Srbije Slavoljubu Piperu, svi nam zaista mnogo znače”, istakla je Vanjuška Tijanina mama.

Tijana je divna devojka sa Daunovim sindromom, ali za nju prepreke nema, što dokazuje na raznim takmičenjima na kojima je učestvovala. Da je voljena i među kolegama pokazuje i doček koji su njene kolege napravile u njenu čast i tim povodom pokazali koliko im ona znači i koliko veruju u nju. Ponosne kolege su je sačekale sa buketom cveća, poklonom i transparentom na kome je pisalo:

“Čestitamo Tićo, vole te tvoji logovci”

“Mi smo još uvek pod utiskom od dočeka njenih kolega. Oni su divni. Zamislite da ceo kolektiv izađe i da joj aplaudira. Kada smo izašli iz automobila svi su kao jedan uzviknuli “Bravo pobednice, Tića šampion”, ma neverovatno. Tijana je presrećna što i mene čini još srećnijom”, dodala je Vanjuška.

Malo ko zna da je vicešampionka vredna, tako što pored parakaratea i napornih treninga i priprema za takmičenja radi i u jednoj firmi na pripremi hladnih i toplih napitaka.

Svaka nova medalja nije samo deo njene lične kolekcije i uspeha, već motivacija za sve one koji prate njen put, veruju u njenu upornost, a tom prilikom podstiču i sebe kako bi i oni trijumfovali u onome što su najbolji.

Podsetimo, vicešampionka u parakarateu sa osmehom i velikim gostoprimstvom nedavno je ugostila ekipu Telegraf.rs i sa nama podelila sve o svojim uspesima i budućim ostvarenjima.

“Karate je moja velika ljubav, zato sam se odlučila za karate. Godinama sam u Sossibu, plivanje znam, ali karate moram da naučim. Imam divne drugare, i trenericu Slađanu. Cilj mi je da nastavim da postižem ogromne uspehe, imam dosta medalja, pehara i nagrada. Nikada ne odustajem, samo idem napred i mogu da kažem samo hvala karate savezu. Već četiri godine sam u ovom sportu i trudiću se da budem što bolja”, istakla je parakaratistkinja Tijana Stamenović.

(Telegraf.rs)