“Mama, ako me beogradske ulice odvoje od tvog zagrljaja nikada te neću zaboraviti”: Pismo ubijene iz Ribnikara

Region

“Nedostaje mi to kad dođe iz škole i kaže da ima svašta da mi priča. Bila je u tinejdžerskim godinama i bila je vesela i srećna” – kaže majka

Devojčica Adriana Dukić (14) ubijena je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. O njoj kao detetu, ali i o masakru u emisiji “Bol” na RTS govorili su roditelji Biljana i Dane Dukić.

– Anči je htela da postane doktor, jer je htela da izleči svog deku. Deka ima pritisak, u godinama je. I kad se žalio, ona je uvek govorila “Ne sekiraj se, postaću doktor i izlečiću te”, a on se smejao i rekao “dok ti postaneš doktor, deka će da ode”. I nažalost, ona je otišla pre njega – ispričala je Biljana Paunović.

Porodica Adriane Dukić pre četiri godine iz Francuske se doselila u Srbiju. Prema rečima njenog oca volela je Srbiju i želela da sazna odakle potiču njeni koreni.

– Te 2020. mi je pisala pismo da me voli i, ne znam zbog čega, napisala mi je: “Ako me beogradske ulice odvoje od tvog zagrljaja, ti si moja mama i nikada te neću zaboraviti”. Te godine smo se preselili za Srbiju. Nedostaje mi to kad dođe iz škole i kaže da ima svašta da mi priča. Bila je u tinejdžerskim godinama i bila je vesela i srećna – rekla je Biljana.

– Razmišljam kako je ona gore sama bez nas, a sa druge strane vuku me deca. Oni ne razumeju, za njih je to veliki šok, oni znaju samo da im je sestra otišla u školu – kaže majka.

Podsećanja radi, tog 3. maja 2023. godine dečak (13) ubio je devet drugara i čuvara škole.

On se trenutno nalazi u bolnici.

(Telegraf.rs, RTS)