Porodično nasilje u Bihaću: Žena pijana došla kući pa fizički nasrnula na muža, on pozvao policiju

Region

U bihaćkom naselju Ripač zabilježen je neugodan incident porodičnog nasilja koji je izbio kada je pijana žena, identifikovana kao J.F., fizički napala svog muža, što je kulminiralo pozivom policije.
Prema izjavama svjedoka koji su bili prisutni tokom ovog nasilnog sukoba, sve se odigralo usred dana. Kada je nasilje eskaliralo, muž je bio primoran pozvati policiju.

Komšije su izjavile da je J.F. bila u izuzetno alkoholisanom stanju, te da nije bila u mogućnosti da stoji na nogama. Kada je policija stigla na lice mjesta, J.F. je odbijala saradnju i pružala otpor.

Kao odgovor na situaciju, policija je intervenisala i J.F. je lišena slobode, nakon čega je sprovedena u Policijsku stanicu Bihać.

Ovaj incident naglašava ozbiljnost problema porodičnog nasilja i važnost promptne reakcije kako bi se zaštitile žrtve i osigurala sigurnost zajednice. Porodično nasilje je ozbiljan društveni problem koji zahtijeva pažnju i aktivno djelovanje kako bi se spriječile daljnje povrede i traumatizacija žrtava.

Policija nastavlja istragu o ovom slučaju kako bi utvrdila sve okolnosti i preduzela odgovarajuće mjere. Nadamo se da će žrtva dobiti potrebnu podršku i zaštitu, dok nasilnik odgovarati pred zakonom za svoje postupke.dijasporainfo.net