Zapamtite ovo ime: Nađa Maksimović ima 13 godina, visoka je 202 i uspela je da stigne do čudesnih 111 indeksnih poena

Region

Pionirke Novosadske ženske košarkaške akademije osvojile su titulu prvaka države pobedivši u finalu Vizuru sa 68:57. One su do trofeja došle bez ijednog poraza, a 13-godišnja Nađa Maksimović, visoka 202 cm, koja ima samo 13 godina, privukla je najviše pažnje u prvoplasiranom timu.

Pionirke Novosadske ŽKA postale su šampionke Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Ivanjici savladale Vizuru – 68:57 (17:8, 17:14, 18:9, 16:26).

Novosađanke su u prvoj četvrtini nametnule ritam i povele, a na poluvremenu su imale plus 12 (34:22). U trećoj denici su značajno podigle prednost i otišle na 52:31. Pionirke Vizure su u poslednjoj deonici pokušale da anuliraju prednost rivalki, dobile ovu četvrtinu sa deset poena razlike, ali nisu uspele da naprave preokret.

Najviše pažnje privukla je Nađa Maksimović, 13-godišnjakinja iz redova Novosađanki, koja je proglašena za najkorisniju igračicu turnira. Ona je prosečno beležila 24 poena po utakmici, uz 14.7 skokova i 3.3 blokade po meču. Na kraju je sakupila čak 111 indeksnih poena. Svaka čast!

Da iver ne pada daleko od klade, jasno je i kada je mlada Maksimovićeva u pitanju jer je košarkaške gene nasledila od mame Slobodanke (devojačko Tuvić) koja je košarkašku karijeru gradila u Srbiji, ali i u Evropi i u Americi. Čak 11 sezona sezona je igrala u Evroligi, kao i četiri godine u ženskoj NBA ligi. Ima šest titula i 13 kupova u karijeri.

Najbolji strelac turnira bila je Sara Tanović iz vicešampionskog tima Vizura sa 78 postignutih poena.

Turnir je odigran pred punim tribinama tokom sva tri dana u sportskoj hali OŠ “Kirilo Savić”, uz odličnu organizaciju opštine Ivanjica i OKK Ivanjica.

U meču za treće mesto, pionirke Mega Arta su pobedile Srem – 89:67.

Konačan plasman:

1. Novosadska ŽKA (Novi Sad)

2. Vizura (Beograd)

3. Mega art (Beograd)

4. Srem (Sremska Mitrovica)

5. Mondo basket (Beograd)

6. Student (Niš)

7. Sevojno (Sevojno)

8. MBA (Kreagujevac)

SPORTAL.BLIC.RS