PODVIŽNIŠTVO I HUMANOST: Bojana i Nikola Rokvić pokrenuli akciju za pomoć bolesnoj deci

Region

Popularni pevač zbog višeg cilja spreman je da pešači do Grčke kako bi obišao sveto mesto i skupio novac za one kojima je najpotrebniji.
Pevač Nikola Rokvić i njegova supruga manekenka Bojana Barović obratili su se javnosti putem društvene mreže Instagram.

Popularni par se snimio ispred Hrama Svetog Save i pozvao sve ljude dobre volje da se uključe u njihovu humanitarnu akciju.

Bojana je na početku snimka istakla da su suprug Nikola i ona osnovali fondaciju “Porodica”, te šta će im biti misija.

– Želimo da vas obavestimo da smo Nikola i ja osnovali fondaciju pod nazivom “Porodica”, koja će se baviti očuvanjem tradicionalnih vrednosti i porodice kao institucije i kao svetinje. Fondacija će pomagati mnogodetnim porodicama, ugroženoj, talentovanoj i bolesnoj deci, a naša prva misija će biti pomaganje pedijatrijskoj onkologiji – ističe Barovićeva.

Rokvić se danas uputio ka Grčkoj, i to peške, kako bi posetio pravoslavni manastir na ostrvu Egina.

Pevačev podvig ima za svrhu da podstakne sve da finansijski pomognu uzvišeni cilj koji imaju on i njegova supruga.

Naša želja je da zajedničkim snagama prikupimo neophodna sredstva za kupovinu aparata koji će pomoći za dijagnostifikovanje kancera mozga kod dece, kao i renoviranju dečje onkologije. Za sve to nam je potrebno 200. 000 evra, a ja ću sa ovog svetog mesta krenuti peške, putem Atine, tačnije do ostrva Egine i manastira Svetog Nektarija Eginskog i tim putem od 1.060 kilometara prikupljaću neophodna sredstva. Zato pozivam sve kompanije, pojedince, ali i moje prijatelje da nam pruže podršku i da ostvarimo ovu veliku misiju – zaključio je Nikola Rokvić.sd.rs