Povratak porodice Bajić: On je hirurg, ona endokrinolog, a evo zašto sada žive ovde

Uncategorized

Pre jedanaest godina, Boris Bajić i njegova žena Duška doneli su odluku da se sa svojim potomstvom preseliti u Švedsku.
Kao medicinski stručnjaci, tamo su imali obećavajuće radne prilike. Nisu bili usamljeni, stekli su nove prijatelje i imali su solidnu zaradu.

Međutim, kako su sami priznali, nešto im je falilo.

„Da budem otvoren, kada osoba živi u stranoj zemlji, sve što je srpsko mu nedostaje, atmosfera, voda, čak i sunce, jer smo mi boravili u Švedskoj,

gde tokom zimskog perioda nema mnogo sunčanih dana, a i srpska kuhinja je bila nešto što je i meni i supruzi i deci jako nedostajalo”, izjavio je Boris.

Bajići su 2013. godine krenuli ka severu Evrope. Mentalitet stanovnika, saobraćaj, posao, sve je bilo drugačije, uključujući i zaradu.

Ipak, novac ne može da nadomesti porodična okupljanja, za koja tamo nisu imali priliku. Zbog toga su znali da će se vratiti u Srbiju.„Ima

m utisak da je bolje što se toga tiče ovde u Srbiji, da ljudi kao i u vreme kada smo mi živeli ovde imaju više vremena da se druže, da se socijalizuju“, dodao je Boris.

Boris i Duška, sa kojom ekipa RTS-a nije imala priliku da razgovara jer je morala da putuje za Švedsku, imaju četvoro dece.

Miloš je najstariji, ima 15 godina i trenira košarku.

Nosio je dres mlade reprezentacije Srbije, mnogi evropski klubovi ga žele, trenutno je u Crvenoj zvezdi, ali ima još neostvarenih snova.„Da zaigr

am za reprezentaciju, da igram u NBA, mislim da budem što uspešniji“, iskren je Miloš Bajić, sin Borisa i Duške.

U Švedskoj se, kaže u šali, više sankao nego ovde.

„U Švedskoj se najviše igraju video igre, retko ko komunicira međusobno, a u Srbiji se družiš i van košarke.

Dobro su me svi prihvatili, mnogo bolje nego što sam očekivao“, kaže Miloš.

„Ja verujem da će naša porodica, imamo četvoro dece, da će imati bolje detinjstvo ovde,

imaće jedno iskustvo koje će ih činiti mnogo bogatijim u nastavku njihovih života.

Da oni nisu imali toliku želju, najverovatnije se ne bi ni vratili, oduševljeni su, super im je u školi“, ispričao je Boris.

Boris i Duška su lekari. Ona je endokrinolog, on hirurg: „Sad radim ovde u Dragiši Mišoviću na hirurgiji,

oduševljen sam kolegama kako su me primili, kako su stručni, stvarno jedna moderna evropska klinika, tako da sam pozitivno iznenađen“.

Bajići žele da ostanu u Srbiji. I dalje se bave dokumentacijom i administracijom, što ovde ide malo sporije nego u Švedskoj.

Skoro su proslavili ćerkin prvi rođendan u Beogradu, a želja im je da tako bude i sa svakim narednim rođendanom koji budu slavili

rts skynews.rs