Oluja srušila minaret džamije u Turskoj, dizala krovove s kuća

Svijet

Na sreću, tornado, kojeg su građani snimili kamerom mobitela, nakon nekog vremena nestao je prije nego što je stigao na kopno

Dijelove Turske pogodilo je žestoko nevrijeme. Jaka kiša i oluje zadesile su mnoge pokrajine. U Izmiru i Marmarisu formirao se tornado. Na sreću, tornado, kojeg su građani snimili kamerom mobitela, nakon nekog vremena nestao je prije nego što je stigao na kopno.

Obilne kiše i oluje pogodile su 45 pokrajina, uključujući Istanbul, Ankaru, Izmir, Denizli i Muglu. U nevremenu koje je doslovno paraliziralo život, letjeli su krovovi, rušili se minareti i drveće, javljaju turski mediji.

Mladić koji je u Antalyji ostao uhvaćen među golemim valovima spašen je u posljednji trenutak. U glavnom gradu Ankar oluja je otkinula krov stambene zgrade, a razbacani materijali oštetili su četiri automobila.

Na društvenim mrežam pojavila se snimka na kojoj se vidi kako oluja ruši minaret džamije u gradu Cankiri. Kao i fotografije prepolovljenog minareta na džamiji Citlikli u okrugu Serik.

fokus.ba