MAJKA MU DONIRALA BUBREG, PA SAZNALI JEZIVE VESTI Osam dana nakon punoletstva preminuo Nedeljko za koga je navijala cela Srbija:”Spavaj sad, neće više boleti”

Region

Nedeljko Komatina (18) za koga je navijala cela Srbija, preminuo je pre dva dana u bolnici u Londonu, gde se nalazio na lečenju

Vest o smrti tinejdžera iz Novog Pazara, objavljena je na Fejsbuku u vidu emotivne objave. Nedeljko se dugo borio sa teškim i opakim neprijateljem, Vest o njegovoj preranoj smrti, svega osam dana nakon što je postao punoletan, rastužila je sve koji su ga poznavali, njegove školske drugare iz Medicinske škole, prijatelje i porodicu.

Majka mu donirala bubreg
Pokojni tinejdžer se od najranijeg detinjstva borio kao lav za svoj život. Prvi udarac je usledio kada je imao 1, 5 godina, kada je prvi put otišao na dijalizu usled otkazivanja bubrega. Tri godine kasnije imao je prvu transplantaciju bubrega, nažalost, on je otkazao posle samo jedne decenije.

Prošle godine u oktobru, dobio je bubreg od majke. Operacija je izvršena u Londonu. Tom prilikom saznao je da ima i rak na limfomima u četvrtom stadijumu.

“Nedeljko, svi smo u suzama”
“Napustio nas je naš dragi Nedeljko Komatina, posle duže i teške bolesti, nakon mukotrpnog lečenja u Londonu. Nedeljko, izgubio si ovu bitku, u ovom prolaznom životu, otišao na lepše mesto gde su prestale sve tvoje boli. Kada sam razgovarala sa tvojim tatom poželela sam sa srca da nam se vratiš zdrav iz Londona i da slavimo tvoje punoletstvo, da povedem kolo. Nismo zaigrali u tom kolu. A baš sam želela da zaigram pored tebe. Za tebe su kolo igrala sva kulturno-umetnička društva iz Pazara, snažno i najbolje što su mogli, samo da ti osetiš i ozdraviš. Nismo uspeli”. Boli mnogo, ali hvala svima koji su na bilo koji način želeli da nam ozdraviš. U suzama smo Nedeljko. Svi. Ali spavaj sad, mirno, sve je prošlo, neće više boleti, neće biti muke. Neka tvoja duša počiva u miru. Idi kod anđela jer njima i pripadaš. Teško je, ali moram ti reći poslednje “ćao Nedeljko”, ali ti i reći “vidimo se”, jer svi ćemo se jednog dana tamo sresti”, navodi se u emotivnoj Fejsbuk objavi koju je potpisala novinarka Biljana Veljović. blic.rs