Srbiju okovao sneg: Ovi delovi zemlje osvanuli su pod snežnim pokrivačem

Region

Sneg je pao i na Fruškoj gori, ali i u ostalim predelima Srbije

Nagla promena vremena stigla je sinoć u Srbiju, a u pojedinim delovima zemlje već je zavejalo. Sneg je jutros zabeležen na Fruškoj gori, a uveliko pristižu snimci snega i iz drugih krajeva.

Snežni pokrivač se formirao na Zlatiboru
Kako je objavljeno na Instagram stranici 192.rs, sneg je pao i na Zlatiboru, gde se već stvorio beli pokrivač. Na snimcima sa društvenih mreža vidi se da veje i u Čačku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jaka kiša tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg, a snežni pokrivač već se formirao na Zlatiboru, prenosi RINA.

– Čitali smo sve vreme prognozu i znali za zahlađenje, ali snežne padavine zaista nismo baš očekivali. Na Zlatiboru su obeleli pašnjaci i livade, snega od par centimetara ima i na pojedinim delovima kolovoza – kaže za RINU Jovan Nikolić ko su snežne padavine zatekle na putu od Čačka do Prijepolja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snežne aprilske padavine nisu još uvek izazvale probleme u saobraćaju, a ukoliko se intenzitet padavina pojača biće angažovamo ljudstvo i mehanizacija kako bi se sneg očistio sa saobraćajnica.

Prizori prave zimske idile stižu sa Borove glave, gde je smanjena vidljivost zbog snežnih padavina.

Podsetimo, jutarnja temperatura danas će se kretati od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8°C u zapadnim do 17°C u južnim predelima Srbije.

U Srbiji će u četvrtak oblačno i hladno sa kišom i pljuskovima, na planinama sa snegom.

U petak i u subotu biće promenljivo oblačno, u većini predela suvo, na jugu sa kišom, na višim planinama sa snegom. U nedelju kiša u većini predela, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do kraja sedmice biće uglavnom od 11 do 17°C.

(Telegraf.rs)