SIN I SNAJA ME ZLOSTAVLJAJU PSIHIČKI I FIZIČKI: HOĆE DA ME PROGLASE LUDOM I SMESTE NA PSIHIJATRIJU DA SE DOKOPAJU KUĆE

Region

SIN I SNAJA ME ZLOSTAVLJAJU PSIHIČKI I FIZIČKI: HOĆE DA ME PROGLASE LUDOM I SMESTE NA PSIHIJATRIJU DA SE DOKOPAJU KUĆE

Žena je u svojoj ispovesti otkrila u kakvoj se teškoj situaciji nalazi jer je sun i snaja zlostavljaju zbog nasledstva.

U današnje vreme sve su češće priče gde se porodice udaljavaju jedna od druge, a naročito kad roditelji dospeju u godine zbog kojih nekada nisu u mogućnosti da brinu o sebi.

U nekim slučajevima deca se prema roditeljima ponašaju kao da su im teret, a oni se često pitaju gde su pogrešili u vaspitanju i zašto su doživeli da im rođena deca okrenu leđa u starosti.

Neretko problemi nastaju i oko nasledstva, a deca obavezuju da će brinuti o roditeljima samo da bi nakon njihove smrti dobili kuću, stan ili novac koji su za života uštedeli.

Ispovest 67-godišnje žene koja je svoju priču podelila za Moje Vrijeme vrlo je čest slučaj. Naime, ona je sa sinom i snajom sklopila ugovor o izdžavanju, a onda se gorko pokajala jer je shvatila koliku je grešku napravila.

Nakon smrti muža sin i snaja preuzeli su kuću

Ugovori o uzdržavanju nisu jednostavna stvar, a često rezultiraju time da obe strane koje su ga potpisale završe s trajno poremećenim odnosima. Uz to, nije ih lako ni raskinuti, što je ovo ženi ipak pošlo za rukom.

Ali, u njenom slučaju, raskidanje ugovora samo je pogoršalo stvar. Sada kako je rekla, uverena je da snaja i sin čine sve kako bi je izbacili iz njene nekretnine.

“Smišljaju način da me proglase ludom kako bi me smestili u psihijatrijsku ustanovu”, započela je žena svoju priču.

Kaže da ne komuniciraju s njom, a zabranili su i unucima da provode vreme s bakom. Ipak, to nije najgori deo priče.

“Više puta je intervenisala policija. Sin me zlostavlja fizički i psihički, a snaja psihički. Žive u kući koju smo sagradili ja i pokojni suprug. Oni su na spratu kuće, a ja u prizemlju. Ponašaju se kao da ja živim u njihovoj očevini, a ne da oni žive u roditeljskoj teško stečenoj imovini“, kaže nesrećna žena.

Žena je uverena je da snaja i sin jedva čekaju njen odlazak s ovoga sveta kako bi se domogli nasledstva.

“Umesto da sa 40 godina života počnu da grade svoj vlastiti krov nad glavom, oni izmišljaju kako da se na lopovski način dočepaju kuće. Tužno je da to naš zakon dozvoljava i svi stanu na stranu jačeg umesto da zaštite slabijeg. Teško mi je kad na sudu pričaju laži, a sudija veruje njemu, a ne lekarskoj dokumentaciji. Uvek je on u pravu i prođe nekažnjeno”, nastavila je svoju priču razočarana majka.

Glavnog krivca za ovu situaciju, tužna majka vidi u snaji.

“Draga snajo, pošto ne možeš da me vidiš pod mojim krovom, odseli se i započni svoj život. Uspela si da moj sin zamrzi vlastite roditelje. Zaboravila si odakle si došla i uslove koji su te dočekali. Toliko voliš sebe i materijalno da ne razmišljaš koliko tvoja deca trpe jer si ih udaljila od bake i pokojnog dede”, poručila je ova žena za pomenuti mediji. (novipocetak.com)