Milan Đorđević iz Vlasotinca u Debrecinu postao vicešampion Evrope u karateu

Region

Na 13. Evropskom šotokan prvenstvu u Debrecinu,Vlasotinčanin Milan Đorđevic je opet zasijao medaljom. Naime radio je i Kate i borbe, Kate je odradio za 15. mesto dok je u borbama već sve nas navikao na uspeh i uzeo visoko drugo mesto i postao dvostruki vicešampion evrope u borbama u disciplini za seniore preko 21 godine i preko 80 kg.

Na prvenstvu je učesvovalo oko 1500 takmičara iz 30-ak zemalja a takmičenje se održalo u Debrecinu u Mađarskoj od 11. do 14. aprila.

-Hvala treneru i svim ljudima koji su zaslužni za moj uspeh, takmičenje je bilo bukvalno borba za borbom i vrlo teški mečevi, koje sam rešavao u svoju korist. U polufinalu mi se desila mala povreda noge, pa su u finalu doktori preporučili da prekinem, jer sam osećao bol u nozi. Ipak, hteo sam da nastavim i dobro mi je išlo, ali to je sport i zadovoljan sam drugim mestom. Idemo dalje. Ovo mi je samo još veća motivacija da na sledećem prvenstvu zasijam zlatnom medaljom, a moj tim i ja smo sigurni u to – kazao je MIlan. vlasotince.info