Saša iz Markovca ima najdužu kosu u regionu, a možda i na svetu: Nije se šišao 12 godina, šampon mu pravi drugar, a češlja ga cela porodica

Region

 

Saša Nikolić (25) iz Markovca kod Velike Plane je prava atrakcija gde god da se pojavi. Za sve je zaslužna njegova kosa, od koje nema duže u regionu, a možda i na svetu.

Nije se šišao 12 godina, a kada to bude uradio kosu će, kaže, donirati deci oboleloj od karcinoma.

– I što se tiče ženskog i muškog roda mislim da je najduža kosa. Nikada nisam sreo nekoga da ima ovako dugu kosu – kaže Saša za “RTRS”.

Puštanje kose je počelo spontano. Nije mogao ni da zamisli da će tako brzo narasti, te da će toliko biti specifičan, posebno jer je bajker.

– Nisam voleo dugu kosu. Odem kod frizera, bude “ne mogu danas, sutra, prekosutra”…i pustio sam kosu da vidim kako će da izgleda, i, eto, 160 centimetara kose posle 12 godina – priča Saša.

Razlika između dužine kose i njegove visine je svega 22 centimetra, što znači da je visok 182. Kako je atrakcija svima, dobio je i specijalni šampon za pranje.

– Drugar je počeo da mi pravi šampone, jer je hemičar, došli smo do neke recepture za to i evo i dan danas pravi šampon za mene – kaže Saša.

Ipak, mnogo je posla oko održavanja kose. To najbolje znaju Sašina majka i baka, a često mu pomažu sestra i tetka. Ceo proces traje više od dva i po časa.

– S uživanjem pomažemo da se očešnja i pletemo kiku, volimo što ima tako dugu kosu i što je neobičan – kaže Sašina majka.

 

– Moja visina – Saletova kosa – dodaje baka.

Kada je na motoru i na raznim bajkerskim skupovima, Saša je i više od atrakcije. Prilaze mu s namerom da se fotografišu. Nije razmišljao da se prijavi za Ginisovu knjigu rekorda, ali je siguran da se još šišati neće, a kada bi do toga i došlo kosu bi donirao u humanitarne svrhe za decu obolelu od karcinoma, jer nije hemijski tretirana. blic.rs