Lucia, Sofia i Katka poginule u nesreći nedaleko od kršćanskog kampa

Zanimljivosti

Lucia (17), Sofia (18) i Katka (17) poginule su u nesreći, samo nekoliko metara od kršćanskog kampa u istočnoj Slovačkoj, kada ih je udario autobus iz kojeg su upravo izašle.

Kako se navodi, vozaču je nakon nesreće pozlilo.

Maturantice si imale život pred sobom, jako su se veselile kršćanskom susretu u Spiškom kaptolu u istočnoj Slovačkoj. No, samo nekoliko metara od kampa, u subotu ih je zadesila strašna sudbina.

Vozač, religiozan čovjek koji je također poznavao stradale djevojke, trebao ih je sigurno prevesti u prostorije Kapitula. Bio je za volanom 20 godina starog autobusa MAN s automatskim mjenjačem.

Kako javlja portal cas.sk, vozač nije bio osposobljen za upravljanje navedenim autobusom. Prema rekonstrukciji, muškarac je sjedio u zapaljenom kombiju i čekao da djevojke izađu iz njega kada mu je noga navodno skliznula s kočnice.

Autobus je pregazio ukupno desetero mladih, a poginule su tri tinejdžerice, od kojih su dvije bile kolegice vozačeve kćeri.

Djevojke, prijateljice stradale, vozile su se u istom autobusu i vidjele cijeli horor. Otac jednog od njih, koji je bio za volanom smrtonosnog automobila, nakon incidenta se srušio.

Vozač je nakon nesreće bio u istražnom zatvoru. Nakon 24 sata zadržavanja vozač je pušten na slobodu, ali je u vrlo lošem psihičkom stanju.

“Ova me velika nesreća izuzetno teško pogodila. Mislim na svoje roditelje i obitelji. Ne mogu ni zamisliti njihovu bol i tugu”, poručio je biskup František Trstenski iz Spiške biskupije na društvenoj mreži.

Ubijene djevojke bile su vrlo talentirane. Sve su planirale nastaviti studij na fakultetima. Sofia i Lucia bile su sestrične. Sofija je bila talentirana pjevačica.

Danas će djevojke biti sahranjene.novizivot.net