Ljudi, Je L Ovo Moguće! Arsenije U Centru Grada Uhvatio Poskoka: “Bio Je Ispod Auta I Išao Ka Prodavnici”

Region

Ljudi, je l ovo moguće! Arsenije u centru grada uhvatio poskoka: “Bio je ispod auta i išao ka prodavnici”

Poskok u centru grada! Arsenije Hadži Basur, iskusni hvatač zmija, imao je upravo ovo iskustvo. Opasnu otrovnicu uhvatio je u samom centru Užica, blizu keja.

Ljudi me pozivaju kad se pojavi zmija. I ovoga puta došao sam na intervenciju po pozivu sugrađanina. On je uparkiravao vozilo i video da pored izlazi zmija. Bio je to lep primer poskoka. Ne znam da li znate, ali poskok je najopasnija i najotrovnija zmija u Evropi – priča Arsenije za naš portal.

Poskok je, nastavlja, izlazio ispod kola i pošao prema Zoo marketu.

– Gazdarica marketa u šali je rekla da samo još zmiju nema. To je inače sam centar Užica, na 30 metara od Trga. A Užice je grad koji je zbog svoje kamnitosti prilično bogat zmijama – pojašnjava naš sagovornik. Kako pretpostavlja, ovaj poskok se uvukao verovatno u motor ili šasiju.

– Jedna trećina intervencija su automobili. Zato je jako važno da zatvarate vozila gde god bili, a naročito kada ste u prirodi. Desilo mi se jednom, ali samo jednom, što sam mislio da je nemoguće, da je čoveku zmija krenula da izlazi iz ventilacije, dok je vozio, i da se mota oko volana – seća se Arsenije.

Savetuje i da zmije zaobilazimo u širokom luku ako ih vidimo.

Nagađjte ih ničim, ne dirajte prutom. Poskok je lako prepoznatljiv po rogiću na nosu i jako je opasna zmija – upozorava na kraju.

(Telegraf.rs)