Saša iz Kraljeva je dvostruki Ginisov rekorder: Uradio 1.229 sklekova za sat vremena

Region

Kraljevčanin Saša Garović oborio je Ginisov rekord u broju sklekova sa opterećenjem. Devetnaestogodišnjak je za sat vremena uradio 1.229 sklekova i to sa teretom od 18 kilograma na leđima.

Mladić iz Kraljeva relativno skoro počeo je da se bavi profesionalnim vežbanjem sklekova, a ubrzo je oborio jedan, pa drugi Ginisov rekord.

Garović za N1 kaže da je sve krenulo za vreme korone, kada je bio u karantinu.

„Želeo sam da se malo pokrenem i da krenem da vežbam. Krenuo sam u sobi da radim sklekove, prvo 20 dnevno, a iz dana u dan sve više sam radio na sebi i došlo je do toga da oborim dva Ginisova rekorda“, priča mladi Kraljevčanin.

Krajem prošle godine oborio je rekord, ali sa 10 kilograma na leđima. Radio je, kaže, treninge izdržljivosti godinu i po dana.

„Nije to došlo preko noći, već su bile potrebne godine za to. Najpre sam se pripremao za 10 kilograma, i uspeo da uradim 1.500 sklekova za sat vremena. Radio sam sedam sklekova u 15 sekundi, što je 280 sklekova za 10 minuta“, objašnjava Garović.

Upravo taj prvi rekord sa 10 kilograma bio mu je, kaže, mnogo teži.

Saša je i pred kamerama N1 televizije simulirao ruske zgibove, a onda odradio jednu seriju sklekova, sa teretom od 20 kilograma na leđima.

„Plan mi je da učim decu i tinejdžere kako da idu pravim putem, jer ja možda nisam išao. Nadam se da će tinejdžeri i pravi ljudi ići dobrim putem“, poručuje Saša Garović, novi Ginisov rekorder iz Kraljeva.n1info.rs