Pas pronašao nestalog dječaka (3) prateći miris njegovog pokrivača

Svijet

U DeLandu na Floridi policijski pas po imenu Midnight postao je heroj pronašavši trogodišnjeg dječaka koji je nestao u šumi.

Dječakova obitelj prijavila je nestanak i započela je velika potraga. Midnight je, vođen mirisom dječakovog pokrivača, poveo svog voditelja, kaplara Damona Clarka, kroz šumu kako bi pronašao dijete.

Clark je rekao: “Vukao me kroz šumu, kao da se jednostavno nije htio zaustaviti.” Gusta šuma otežavala je Clarku, ali Midnight je, bez daha, prošao dječaka za otprilike 45 minuta. Nakon što je pronašao dječaka, Midnight je počeo “lizati lice malog dječaka, i sav je po njemu”, kako je opisao Clark.

Policijska uprava DeLanda objavila je na društvenim mrežama o uspješnoj potrazi, pokazujući fotografiju dječaka, sigurno pronađenog, s Midnightom i ekipom.

Izrazili su svoju sreću zbog sigurnog povratka djeteta rekavši: “Ovo je ishod kojem se nadamo u ovakvim situacijama, siguran povratak!”

Midnight, koji je u odjelu od 2022. godine, nije samo vješt u pronalaženju nestalih već i u otkrivanju narkotika. Kada ne radi, uživa u igri sa svojom omiljenom zelenom teniskom lopticom.

Ovo spašavanje doprinosi uspjehu tima jer ovo je do sada peta osoba koju su pronašli zajedno. novizivot.net