Mali Ivan (3) preminuo kod zubara, roditelji u šoku

Svijet

Trogodišnji Ivan iz Egersunda u Norveškoj preminuo je u Sveučilišnoj bolnici Stvanger tijekom intervencije kod zubara. Dječak se nije probudio iz narkoze.

Njegova obitelj, porijeklom iz Sirije, želi da se ovaj slučaj temeljito istraži i kako kažu “još su u šoku i izbezumljeni jer im se dogodila ova tragedija”.

“Roditelji su još uvijek u šoku. Izbezumljeni su jer ništa nisu mogli učiniti za dječaka. Sada ga više nema”, rekla je obiteljska odvjetnica Anne Croken.

Ivan (3) je prošlog utorka imao zakazan stomatološki tretman u Sveučilišnoj bolnici u Stavangeru, no nakon zahvata dječak se nije probudio iz anestezije, javlja portal Nrk.no.

Nakon smrti, državni upravitelj u Rogalandu uspostavio je nadzor i policija istražuje slučaj.

Policija je danas obavila razgovor s dječakovim ocem, a saslušanja će biti dovršena sljedeći tjedan. Otac je, kako prenose mediji, istaknuo kako mu je “jako teško, ali je istovremeno jako zainteresiran da sazna što se dogodilo kako se to više ne bi ponovilo”.

“On vjeruje da je važno imati temeljitu reviziju”, kaže Kroken.

Ivan je imao problema sa srcem
Kako se navodi, maleni Ivan je prije intervencije imao određenih problema sa srcem, no liječnici su za to znali.

“Tada, koliko razumijemo, potrebno je poduzeti posebne mjere opreza za korištenje anestezije”, rekao je Kroken.

Prethodno je kazala kako roditelji smatraju da je komunikacija s bolnicom zakazala te da nisu poduzeli sve potrebne mjere u slučaju kada dijete već ima dijagnozu.

“Moramo pričekati da se neke stvari razjasne. Sada obitelj čeka nalaz obdukcije i odgovore koji će dati pravi uzrok smrti”, dodala je.

Kroken dodaje da obitelj cijeni što državni aparat u suradnji s policijom radi dobar posao i detaljno istražuje slučaj.

“Obitelj je proživjela najgore što roditelji mogu doživjeti. Vrlo dobro razumijemo da imaju mnogo pitanja o tome što se dogodilo”, rekao je Geir Lende, upravitelj klinike.

Lende kaže da će bolnica organizirati sve što ima kako bi policija rasvijetlila incident novizivot.net