Đoković zaigrao posle mesec dana i sa “novim trenerom” pregazio rivala na putu ka nedostižnom rekordu

Region

Rus Safiulin bukvalno nije imao promil šanse u ovom duelu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Mastersa u Monte Karlu nakon što je u dva seta bio bolji od Rusa Romana Safiulina – 6:1, 6:2!

Bio je ovo prvi Noletov meč posle mesec dana i onog šokantnog ispadanja u Indijan Velsu od Luke Nardija, istovremeno i drugi međusobni protiv Safiulina kog je 2022. dobio u Tel Avivu (2:0).

Propustio je Nole Masters u Majamiju, ovde u Monte Karlu ima veliki motiv u vidu rekorda koji će teško iko da obori. Podsetimo, ukoliko na kraju osvoji turnir postaće prvi igrač koji je osvojio sva četiri Grend slema, svih devet ATP mastersa i ATP finala najmanje tri puta.

Đoković je svoj prvi Masters u Monte Karlu osvojio 2013. godine, zatim još jedan 2015. Trenutno brani 90 bodova sa ovog turnira i mogao bi da uveća razliku u odnosu na Janika Sinera i Karlosa Alkaraza koji je u međuvremenu odustao od takmičenja.

Novaku je ovo i prvi meč otkako je promenio trenera (u loži je sedeo Nenad Zimonjić), odnosno otkako je raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a u narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela Lorenco Museti – Artur Fils.

Kada je u pitanju ovaj duel protiv Safiulina, Novak je silno krenuo i brzo je stekao dva brejka viška – 4:0. Čak i kada je Rus od 0:40 stizao do izjednačenja, Novaku je bilo dovoljno da samo malo “ubrza” i bez problema da reši stvari.

I u petom gemu je imao tri brejk lopte, da bi Safiulin posle pola sata konačno uzeo svoj prvi na meču. Ipak, to je bilo sve od njega pošto je Novaku do kraja seta još jednom predao servis.

Kratak osvrt na statistiku u prvom setu kaže da je Nole imao stoprocentatn učinak na drugi servis (7/7), čak 15/19 riterna na drugi nservis rivala, kao i visok broj osvojenih poena na servisu i mreži.

 

Uzeo je Safiulin kratak predah između prvog i drugog seta, otišao je do svlačionice na kratku pauzu, da bi se po povratku ponovo suočio sa problemom. Spasio je nekako dve brejk lopte za Noleta, s tim što nikako nije mogao da ugrozi njegov servis.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Đoković “prelomiti” oaj drugi set i uzeti brejk dovoljan za konačan trijumf, što se dogodilo već prilikom sledećeg servisa Safiulina. Novak je poveo sa 3:1, potvrdio brejk za 4:1 i lagano priveo duel kraju.

(Telegraf.rs)