SIN MU UBIO DANKU ILIĆ, A ON ŽALI ZA ZELENOM SALATOM!? Sramna Izjava Oca Osumnjičenog Za Zločin, Policiji Preti Tužbom Jer Je Tražila Telo: “Prekopali Su Mi Baštu” (FOTO)

Region

SIN MU UBIO DANKU ILIĆ, A ON ŽALI ZA ZELENOM SALATOM!? Sramna izjava oca osumnjičenog za zločin, policiji preti tužbom jer je tražila telo: “Prekopali su mi baštu” (FOTO)

Dušan Janković, оtac Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), u razgovoru sa reporterom “Blica” stao je odbranu sina, rekavši da njegova krivica još nije dokazana.

Dušan je najavio i da će tužiti policiju ako se dokaže da njegov sin Srđan nije kriv.

– Možete da idete odakle ste došli. To još nije rešeno ništa a vi još od juče jurite i pišete svašta u novinama. Lažete tamo. Sve ste dali što nije ni na pomolu a kamo li da je istina. Otkud znaš ti da je on uradio to – rekao je Dušan Janković u razgovoru sa reporterom “Blica”.

”Ništa nije gotovo”
Na konstataciju našeg novinara da je policija saopštila da je njegov sin osumnjičen za zločin, Dušan je nastavio u istom stilu.

– Policija može da te laze kako hoće. Oni tako i meni kažu, a on nije tako uradio. Čekaj da se dokaže na sudu. Oni još nisu pronašli devojčicu, a pričaju da je sve gotovo. Nije gotovo tek ima da se utvrđuje. Nemoj da unapred se tvrdi nešto – rekao je Dušan.

On je bio vidno ljut i nezadovoljan i time što je policija, u potrazi za telom devojčice, prekopala njegovu baštu sa zasadom zelene salate. Zatekli smo ga u bašti kako grabuljama ravna rupe u zemlji koje su prekopali policajci.

Žao mu zelene salate
– Sve su uništili i stajsko đubrivo su razbacali. Uništili su mi svu zelenu salatu, imaćemo peripetije. Sve su mi uništili. Pogledajte sa ovom salatom šta su uradili. Je l’ to nije žalosno? – rekao je Dušan.

“Ako nije kriv, tužiće policiju”
On je rekao I da sa sinom nakon hapšenja nije imao vremena da razgovara ni pet minuta.

– Neću da kažem ništa dok ne vidim kako će da ga sude. Ako je kriv, kriv je ako nije tužićemo policiju što su ga maltretirali – rekao je Dušan u razgovoru sa reporterom “Blica”.

Ubice Danke Ilić dovedeni u tužilaštvo
Kako smo ranije pisali, radnici “Vodovoda” Dejan Dragijević i Srđan Janković, koji su osumnjičeni da su ubili Danku Ilić (2) nakon što su je pregazili kolima na 40 metara od dvorišta kuće u kojem se igrala sa majkom i bratom, saslušani su juče u Višem javno tužilaštvo u Zaječaru.

U prostorije tužilaštva ušli su pognutih glava, u lisicama, a jedan od njih imao je radnički kombinezon..

Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta, za koje je po izmenama Krivičnog zakonika koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine zaprećena kazna doživotne robije bez uslovnog otpusta!

Bacili je u gepek, pa na deponiju
Ministar policije Bratislav Gašić ranije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

– Dejan Dragijević je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Srđanom Jankovićem telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta – kaže izvor blizak istrazi.

Priznali zločin
Dejanu Dragijeviću se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Srđanu Jankoviću pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

– Dejanu Dragijeviću se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je – navodi izvor iz istrage.

(blic.rs)