Pronađeno telo malog Emila (2): Obaveštena porodica, otkriveno koji su naredni koraci policije

Region

Slučaj nestanka dečaka izazvao je veliko interesovanje širom sveta

Mali Emil Solej (2) nestao je u julu 2023. u južnom francuskom selu O-Verne. Od tada, policija je neprekidno tragala za malim Emileom i čak je potpuno zatvorila to francusko selo prošlog četvrtka. Sada su pronađene dečje kosti, piše Bild.

Skoro devet meseci nakon nestanka dvogodišnjaka, javno tužilaštvo u Eksan-Provansi saopštilo je u nedelju tužnu vest. Žandarmerija je obaveštena u subotu da su kosti pronađene blizu planinskog sela Le Verne.

Prema francuskim izveštajima, planinar je otkrio ostatke deteta. Uzrok Emileove smrti trenutno je nepoznat.

Prema francuskom listu Le Figaro, kosti su pronađene blizu zaseoka oko kilometar vazdušne linije od grada O-Verne – na području koje je pretraživano mesecima ranije.

Genetska analiza koju su uradili francuski istražitelji otkrila je u nedelju da su to bile kosti Emila, koji je nestao početkom jula prošle godine. Kosti će sada biti dalje ispitanе, a planirane su dodatne pretrage na mestu na kom su pronađene.

Kako izveštava televizijska stanica BFMTV, porodica dečaka obaveštena je u nedelju ujutru.

Slučaj nestanka dečaka izazvao je veliko interesovanje širom sveta.

Dvogodišnji Emil bio je na odmoru sa svojim bakama i dekama u južnom francuskom gradu kada su ga izgubili iz vida predveče 8. jula. Dva svedoka rekla su da su videli dečaka kako trči niz ulicu. Policija je više puta mesecima pretraživala područje.

(Telegraf.rs)