Molimo vas podelite šŸ™šŸ™ Preslatka devojčica Sonja treba pomoć humanih ljudi!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN ā€“ Aleksandar Å apić prikuplja novčana sredstva za Sonju MiloÅ”ević (2014).
Sve se činilo u redu do septembra 2019. godine kada je Sonji uspostavljena dg. Sy Guillain Barre (ozbiljna i komplikovana bolest, oblik polineuropatije koja stvara naglo pogorÅ”anje miÅ”ićne slabosti koja često dovodi do paralize).

Sonja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega. Upućena je na lečenje i rehabilitaciju u bolnicu dr Miroslav Zotović, kao nepokretan pacijent. Kao posledica osnovne bolesti i atelektoze, javlja se neuromiÅ”ićna skolioza kičme do 70 stepeni.

Sonjin oporavak je stao jer bez operacije kičme, ona nema mogućnost poboljÅ”anja. Operacija koja joj je hitno potrebna radi se u Turskoj. Sredstva su joj potrebna za operacije u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, skrining za retke bolesti, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, banjsko lečenje, medicinski potroÅ”ni materijal, medicinske aparate, za lekove, suplemente, vitamine kao i za putne troÅ”kove i smeÅ”taj, u zemlji i u inostranstvu.

Zahvaljujući humanim ljudima Sonja je uspeÅ”no operisana u Turskoj, ali se njena borba nastavlja. Čeka je rehabilitacija i joÅ” jedna operacija kičmenog stuba. S obzirom na njenu osnovnu bolest i stepen invaliditeta, lekari iz Turske su preporučili intenzivnu neurorehabilitaciju u inostranstvu.

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da pomognu Sonji u njenoj borbi sa ovom teÅ”kom boleŔću.

Da Sonja ode na operaciju! Budimo humani!

Pomozimo Sonji! dijasporainfo.net