Osvojio 40 Miliona Na Lutriji, Pa Donirao Novac Djeci Koja Se Liječe Od Raka!

Zanimljivosti

Osvojio 40 miliona na Lutriji, pa donirao novac djeci koja se liječe od raka!

Filantrop i izvršni direktor jedne kanadske firme, Tom Krist, bio je na regularnom ručku sa svojim prijateljima kada je saznao da je dobio na lutriji. Međutim, ovaj bogati izvršni direktor je shvatio da mu novac nije potreban, te ga je donirao dobrotvornim organizacijama.

I tako, čim je Tom saznao da je dobio milione na lutriji, znao je odmah šta će da uradi sa svim tim novcem. Iako je osvojio 40 miliona dolara, Tom je odlučio da on i njegova porodica već imaju dovoljno, pa je odlučio da sav svoj dobitak donira onima kojima je najpotrebniji.

Veoma finansijski uspešan direktor elektrokompanije u Kanadi-Tom, odlučio je da mjesecima nakon osvojenog dobitka na lutriji stavi naočare za sunce i uputi se ka kancelariji za lutriju kako bi preuzeo novac. Njegova kćerka Mendi Bakner, saznala je za dobitank njenog oca preko Fejsbuka i nije bila iznenađena njegovim postupkom.

– Rekla sam: ‘Hej tata, da li si dobio na lutriji?’… Čula sam da je sve donirao. Nisam bila iznenađena- kazala je Mendi za CTV Calgary, a prenosi Miror.

Ne propusti!

Moguće je popraviti zamagljen i slab vid pomoću ove metode – nije potrebna operacija !!!
Tom je međutim za CBC News objasnio da je samo imao dovoljno sreće u životu i da mu novac zaista nije potreban.

– Imao sam dovoljno sreće, kroz svoju karijeru, 44 godine sa kompanijom. Dosta sam dobro prošao. Učinio sam dovoljno da mogu da brinem o sebi, za svoju djecu, tako da oni mogu da budu obezbeđeni u budućnosti. Stvarno mi taj novac nije potreban- naglasio je Tom.

Prećutao djeci jer nije bio siguran kako da se nosi sa tolikim novcem. Nažalost, Tomova supruga Jen, preminula je od raka u 33. godini, a kao legat svojoj supruzi, Tom je svoj dobitak na lutriji stavio u fond i donirao ga organizacijama koje je odabrao zajedno sa svojom djecom. Za razliku od drugih bogatih ljudi na ovoj planeti koji samo žele da uvećaju svoje bogatstvo, Tom je želio da ovaj svijet učini boljim, te je 2021. godine donirao čak 1,2 miliona dolara Fondaciji za borbu protiv raka u Alberti.

Ta fondacija podržava centar za liječenje raka u Kalgariju “Tom Bejker” u kojem se liječila njegova pokojna supruga. Tomu taj novac toliko nije bio bitan, da čak ni svojim prijateljima sa kojima je tog dana igrao golf nije rekao da je dobio na lutriji. Tačno je znao šta će uraditi sa tim novcem, svih 40 miliona je odmah odlučio da pokloni. Veliki dio novca otišao je djeci kojoj je potrebno specijalizovano liječenje raka.

To je učinio u znak sjećanja na svoju suprugu, koja nažalost preminula od raka pluća godinu dana ranije. Njegova djeca su potpuno podržala očev čin doniranja novca dobrotvornim organizacijama. Rekao im je da su ga samo pitali zašto je čekao sedam mjeseci da im kaže. Objasnio im je da nije bio siguran kako da se nosi s tim. Htio je da ostane anoniman, ali pravila su zahtevala sliku i objavu. (dnevne.net)